Και στην Αιτωλοακαρνανία, όλα κρίνονται από τις τιμές

Τι γίνεται; Αυτό που γίνεται πάντα, αδηφαγία και σε τέσσερις μήνες να ζήσουμε για δώδεκα

Και στην Αιτωλοακαρνανία, όλα κρίνονται από τις τιμές

Ενώ η Ευρώπη ετοιμάζεται να πανηγυρίσει ότι νίκησε το τέρας του πληθωρισμού, το πιθανότερο σενάριο τόσο για την Ελλάδα όσο και για άλλες χώρες, είναι να δούμε νέες ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες μέσα στους επόμενους μήνες, παρά μειώσεις τιμών.

Γιατί; Διότι εδώ σε μας είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να βλέπουμε αυξήσεις σε αγαθά και υπηρεσίες ακόμη και όταν πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου με τη δικαιολογία ότι η αγορά τιμολογεί με διαφορά φάσης από τις αγορές, ωστόσο όταν ανεβαίνουν οι τιμές της ενέργειας οι αυξήσεις είναι σχεδόν ακαριαίες.

Κι έρχεται και το καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνει πάλι πανηγύρι στα νησιά και θα την πληρώσουμε κι εμείς στο Αγρίνιο που θα το έχουμε κλείσει το μαγαζί και θα έχουμε φύγει! Εντάξει, για δέκα μέρες το πολύ κλείνει η πόλη πια, αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο θα δούμε να προκύπτουν ανατιμήσεις... εξ αντανακλάσεως!

Κανείς δεν εξηγεί, γιατί ενώ το Brent βρίσκεται κάτω από τα 90 δολάρια το βαρέλι, ωστόσο δεν θέλουν πολύ οι τιμές να εκτιναχθούν πάνω από τα 100 δολάρια, φέρνοντας νέες ανατιμήσεις! Το Καθολικό Πάσχα έπεσε φέτος σχετικά νωρίς και όλοι οι αναλυτές λένε ότι για τους επόμενους μήνες οι υπηρεσίες θα ανακόψουν τον πληθωρισμό, περιέργως πως όμως για τις χώρες που θεωρούνται τουριστικοί προορισμοί, όπως η Ελλάδα, τα πράγματα είναι διαφορετικά και δεν αποκλείεται να δούμε επιτάχυνση του φαινομένου!

Τι γίνεται; Αυτό που γίνεται πάντα, αδηφαγία και σε τέσσερις μήνες να ζήσουμε για δώδεκα! Αυτό είναι το ζήτημα και για την Αιτωλοακαρνανία και για το Αγρίνιο και παντού. Οι εκλογές με βάση αυτό θα κριθούν κι όσοι θέλουν να πάρουν πρωτοβουλίες, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν.

Εφημερίδα "Συνείδηση"

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η "χάραξη" για το Αγρίνιο - Καρπενήσι ήταν μια γραμμή στο χάρτη!

Σκέψου τι φούμαρα πουλούσαν κάποτε διάφοροι που είχαν προσβάσεις σε τέτοια έργα, όταν δεν υπήρχαν ανοιχτές διαβουλεύσεις, ηλεκτρονικός έλεγχος, ωρίμανση έργων κλπ, κλπ