ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα Νεα

Συνεργασία ΥπΑΑΤ με ΕΛ.Γ.Α. για την αντιμετώπιση ζημιών απο τις χαλαζοπτώσεις

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Τσακίρης και ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος συνεργάστηκαν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην αγροτική κοινωνία των ζημιών, οι οποίες προκλήθηκαν από τις βαρύτατες χαλαζοπτώσεις και τις ραγδαίες βροχές των τελευταίων ημερών….

Ο.Σ.Δ.Ε. 2023: Μαζικά, στην Ένωση ξανά!

Διασφάλισε την επιδότησή σου στη νέα Κ.Α.Π. 2023 – 2027, με την εγγύηση του δικού σου Αγροτικού Συνεταιρισμού. Η Ένωση Αγρινίου ανακοινώνει στους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας ότι…

Αγρίνιο: Η ελιά και οι προοπτικές της στο επίκεντρο επιστημονικής εκδήλωσης στο πλαίσιο της 6ης “Ελαίας”

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Αγρίνιο άρχισαν το πρωί της Παρασκευής (2.6.23) οι εργασίας της ημερίδας με τίτλο «Ελιά και Αγρίνιο. Οι ρίζες μας στο μέλλον»….

Τι ισχύσει από 1η Ιουνίου για αγρότες που έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ

Η καθολική παράταση ασφαλιστικής ικανότητας σε όλους τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ, δηλαδή τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες, έληξε στο τέλος Μαΐου.

Αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για να καταβληθούν πληρωμές δικαιούχων σε δράσεις του ΠΑΑ

Αίτημα για τη διάθεση πιστώσεων ύψους 3,8 εκ. ευρώ κατέθεσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου οι πληρωμές δικαιούχων δύο δράσεων να συνεχιστούν απρόσκοπτα….

Ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει την 6η “ελαία” με θέμα : «Ελιά και Αγρίνιο. Οι ρίζες μας στο μέλλον»

Την  Παρασκευή 2 Ιουνίου, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου,  θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με τη συμμετοχή επιστημόνων, της ΠΕΜΕΤΕ,  του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, της Ένωσης Αγρινίου, του Ιταλικού  Συνεταιρισμού Ελαιολάδου ‘Pandolea’  και ελαιοπαραγωγών. Την ημερίδα συντονίζει η…

Αμυγδαλιά: Γεωργικές προειδοποιήσεις

Τεχνικό Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων με χρήσιμες συμβουλές προς τους παραγωγούς  αμυγδαλιάς , από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Bόλου….

COGNITERA: συνεχίζεται η μεταρρύθμιση του ΟΣΔΕ με νέες ψηφιακές υπηρεσίες για τα ΚΥΔ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από στελέχη από ΚΥΔ από όλη την χώρα, ολοκληρώθηκε η εταιρική εκδήλωση της COGNITERA αναφορικά με την παρουσίαση των ψηφιακών υπηρεσιών που θα παράσχει η εταιρεία στα ΚΥΔ για να διευκολύνει το έργο τους κατά την συλλογή των ΕΑΕ Έτους 2023….

Παράταση για τα Σχέδια Βελτίωσης – Μέχρι 30 Ιουνίου 2023 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις

Υπεγράφη η απόφαση τροποποίησης της πρόσκλησης για τη Δράση4.1.5: «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» και σύμφωνα με αυτή οι παραγωγοί μπορούν μέχρι 30/06/2023 και ώρα 13:00 να υποβάλουν τις αιτήσεις τους….

Τι συμβαίνει με τα προγράμματα του τομέα ελαιόλαδου και επιτραπέζιας ελιάς;

Έχοντας ήδη φθάσει στο μέσον της καλλιεργητικής περιόδου για το 2023 κρίνεται επιτακτικό να προχωρήσουν οι διαδικασίες την άμεση έκδοση του εθνικού εφαρμοστικού πλαισίου για τα προγράμματα του τομέα ελαιόλαδου και επιτραπέζιας ελιάς.

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ