ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠεριβαλλον

Το Βόρειο Σέλας στη Δράμα

Το Βόρειο Σέλας πάντα εντυπωσιάζει και αυτό που αντίκρυσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (01/12/2023) οι κάτοικοι της Δράμας είναι μοναδικό….

Αγρίνιο: Παρουσιάστηκαν οι δράσεις της Μονάδας Διαχείρισης του ΟΦΥΠΕΚΑ για την προστασία της βιοποικιλότητας (εικόνες)

Σκοπός της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (28.11.23)  στο Αγρίνιο, στο αμφιθέατρο των πανεπιστημιακών τμημάτων, ήταν η παρουσίαση των διαχειριστικών δράσεων κατά τη διετία 2021-2023 του ΟΦΥΠΕΚΑ…

Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης μαθητών για τα βιοαπόβλητα στο Δήμο Αμφιλοχίας

Μια νέα ενημερωτική εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα βιοαπόβλητα σε μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του Γυμνασίου Αμφιλοχίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2023, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αμφιλοχίας….

Κατασκευή σχολικού λαχανόκηπου-βοτανόκηπου στο Δημοτικό Καλυβίων (εικόνες)

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου η αυλή του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων γέμισε από τις χαρούμενες φωνές των παιδιών, με αφορμή την επίσκεψη της εθελοντικής ομάδας Youth Active Minds, τα μέλη της οποίας, μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου, κατασκεύσαν τον πρώτο σχολικό λαχανόκηπο…

Μερική έκλειψη Σελήνης το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου

Το βράδυ του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής εορτής, θα έχουμε την ευκαιρία στην Ελλάδα να παρατηρήσουμε μια μερική έκλειψη Σελήνης. Πρόκειται για μια «μικρή» έκλειψη καθώς το ποσοστό της γωνιώδους σεληνιακής διαμέτρου που θα καλυφθεί από τη σκιά της Γης είναι μόνο 12%….

Σε ημερίδα του έργου «BLUE-GREENWAY» για τη λιμνοθάλασσα Αιτωλικού ο Φ. Ζαΐμης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, συμμετείχε στην ημερίδα «Καινοτόμες λύσεις για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής κατάστασης της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού»…

Δολωματικοί ψεκασμοί για τον δάκο της ελιάς στην Αιτωλοακαρνανία από την Παρασκευή

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνει την έναρξη ψεκασμών ελαιώνων από την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 στο πλαίσιο του προγράμματος δολωματικών ψεκασμών για τον δάκο της ελιάς έτους 2023….

Καιρικά φαινόμενα: Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες στην Ευρώπη μετά από τον καυτό Σεπτέμβριο

Οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες, που ταλαιπώρησαν το καλοκαίρι την Ευρώπη, φαίνεται ότι συνεχίστηκαν και τον Σεπτέμβρη ενώ ο Οκτώβριος δεν αναμένεται να είναι διαφορετικός….

Η νέα ονοματοδοσία κακοκαιριών για την περίοδο 2023-24

Από τo 2021 η ΕΜΥ με επίσημη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ανακοίνωσε ότι προχωρά σε συνεργασία με τις Μετεωρολογικές Υπηρεσίες της Κύπρου και του Ισραήλ, στην συγκρότηση Ομάδας, με σκοπό την ονοματοδοσία των μετεωρολογικών συστημάτων που προβλέπεται να προκαλέσουν πολύ ισχυρά φαινόμενα, κατά τη διάρκεια της ψυχρής αλλά και της θερμής περιόδου του έτους….

Ημερίδα στο Αγρίνιο για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην δημόσια υγεία

Με αφορμή τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου για την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής…

Ήπιος ή «καυτός» χειμώνας; Πόσο πρέπει να ανησυχούμε για τις τιμές στην ενέργεια

Εντείνεται η ανησυχία των αναλυτών για την κατάσταση που θα επικρατεί στην αγορά της ενέργειας για τον χειμώνα 2023 – 2024, καθώς τα σενάρια για έναν χειμώνα χαμηλών τιμών απομακρύνονται, με φόντο τα νέα δεδομένα που δείχνουν αυξήσεις, περιορισμένα κεφάλαια κρατικής στήριξης και ένα ακόμα κύμα «ακραίων» θερμοκρασιών. 

Σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού επηρεάστηκε από την υπερθέρμανση του πλανήτη το καλοκαίρι

Σχεδόν το σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού επηρεάστηκε από υψηλές θερμοκρασίες το διάστημα Ιουνίου- Αυγούστου, λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε αργά χθες, Πέμπτη….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ