ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΤεχνολογια

Αστεροειδής περνάει «ξυστά» από γη και φεγγάρι – Μπορεί να εξαλείψει ολόκληρη πόλη

Ένας αστεροειδής, θα περάσει ανάμεσα από τη γη και την τροχιά του φεγγαριού αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα είναι ένα… ανώδυνο πέρασμα και δεν θα «ακουμπήσει» ούτε γη ούτε φεγγάρι, αλλά θα δώσει στους επιστήμονες την ευκαιρία να τον μελετήσουν από κοντά….

Τεχνητή νοημοσύνη: Φέρνει τα πάνω κάτω ακόμη και στην λειτουργία του δημόσιου τομέα

Οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να αναλύσουν μεγάλο όγκο δεδομένων και να παρέχουν πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στο δημόσιο τομέα ώστε να λαμβάνουν τεκμηριωμένες και γρήγορες αποφάσεις….

Η πρώτη διαφήμιση στην τηλεόραση: Πότε προβλήθηκε και τι διαφήμιζε

Την 1η Ιουλίου του 1941, στις 2 το μεσημέρι προβλήθηκε στο WNBT, θυγατρικό κανάλι του NBC, η πρώτη διαφήμιση,  ένα σποτ 10 δευτερολέπτων, πριν από έναν αγώνα μπέιζμπολ. Οι ομάδες Brooklyn Dodgers και Philadelphia Phillies είχαν μια σκληρή αναμέτρηση και όλα αυτά σε μια δύσκολη στιγμή για την παγκόσμια ιστορία….

Instagram: Χιλιάδες χρήστες καταγγέλλουν ότι τους «έριξαν» τους λογαριασμούς

Πολλά προβλήματα συνδεσιμότητας καταγγέλλουν χιλιάδες χρήστες του Instagram την τελευταία ώρα, με τους περισσότερους να ανεβάζουν screenshots στα υπόλοιπα social media ότι οι λογαριασμοί τους έχουν αποκλειστεί, χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό….

Οπτικές ίνες σε όλα τα σχολεία αλλά… προσεχώς

Οπτικές ίνες σε όλα τα σχολεία αλλά… προσεχώς αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία διευκρινίζει πως στην Αιτωλοακαρνανία Γυμνάσια και Λύκεια έχουν VDSL… ανάλογα την περιοχή όμως. …

Ψηφιακή ταυτότητα: Από 1η Νοεμβρίου θα ισχύει σε τράπεζες και άλλες υπηρεσίες

Αυτό αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε για την έναρξη ισχύος επίδειξης της ψηφιακής ταυτότητας μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του άρθρου 80 του Νόμου 4954/2022 (“Gov-GR Wallet”) σε τράπεζες και άλλες υπηρεσίες, που θα χρειάζεται η ταυτοποίηση των πολιτών….

Οι καταναλωτές στη μάχη της φοροδιαφυγής με εφαρμογή στο κινητό – Bonus σε όσους εντοπίζουν αποδείξεις «μαϊμού»

Οι καταναλωτές στη μάχη της φοροδιαφυγής με εφαρμογή στο κινητό – Bonus σε όσους εντοπίζουν αποδείξεις «μαϊμού» Το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ παρουσίασαν νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, μέσω της οποίας οι ίδιοι οι καταναλωτές θα μπορούν να εντοπίζουν τις «μαϊμού» αποδείξεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ