Βλέπουν μεγάλη αποχή στις εκλογές;

Οι γνώστες λένε ότι αυτή η κατανομή σημαίνει εξοικονόμηση πόρων με μια προϋπόθεση όμως. Ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές. Και μάλλον αναμένουν στην κυβέρνηση μεγάλη αποχή

Βλέπουν μεγάλη αποχή στις εκλογές;

Τα μεγαλύτερα αλλά και τα λιγότερα σε αριθμό εκλογικά τμήματα μετά τη μεταπολίτευση θα έχουν στους δήμους οι φετινές ευρωεκλογές!

Η κυβέρνηση εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία ορίζονται 700μελή (!) τα εκλογικά τμήματα ανά τη χώρα και συγκεκριμένα με το υπουργείο Εσωτερικών να αναφέρει:

"Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα ενταχθούν για να ψηφίσουν μέχρι 700 εκλογείς χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στον αριθμό αυτό ετεροδημότες, κοινοτικοί εκλογείς, καθώς και εκείνοι του άρθρου 27 του ΠΔ 26/2012( στρατιωτικοί κλπ) οι οποίοι θα κατανεμηθούν συμμετρικά σε όλα τα εκλογικά τμήματα του δήμου".

Εξαίρεση (ως προς τους ετεροδημότες, στρατιωτικούς κλπ) αποτελούν οι δήμοι Αττικής και Θεσσαλονίκης, στα εκλογικά τμήματα των οποίων η κατανομή των ετεροδημοτών λόγω του μεγάλου πλήθους τους, συμπεριλαμβάνεται στο αρχικό 700άρι.

Να σημειωθεί ότι το ΥΠΕΣ έχει προβλέψει και εκλογικά τμήματα με περισσότερους από 700 εγγεγραμμένους αφού έχει αποστείλει εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία αν σε κάποιον δήμο μετά την κατανομή των εκλογέων στα 700άρια εκλογικά τμήματα, εξακολουθεί και “περισσεύει” ένας αριθμός που δεν είναι ικανός για τη συγκρότηση εκλογικού τμήματος , τότε αυτοί κατανέμονται στα υπόλοιπα.

Οι γνώστες λένε ότι αυτή η κατανομή σημαίνει εξοικονόμηση πόρων με μια προϋπόθεση όμως. Ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές. Και μάλλον αναμένουν στην κυβέρνηση μεγάλη αποχή. 

Τι θα γίνει όμως αν τελικά-για κάποιον λόγο- ο κόσμος πάει να ψηφίσει μαζικά;

Εφημερίδα "Συνείδηση"

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Είμαστε έτη φωτός πίσω: Πώς η Καλαμάτα στήνει σχολή τουρισμού και γαστρονομίας!

Η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. ανέλαβε, με εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, και δρομολόγησε τις εξελίξεις για την ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας