ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδεια

Gov.gr: Πώς εκδίδεται η βεβαίωση φοίτησης μαθητή με λίγα κλικ

Τη δυνατότητα να εκδώσουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr «Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας» σε σχολείο μπορούν πλέον οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε αίτηση επιδόματος κλπ….

Σχολεία: Άλλαξε η ώρα που σχολάνε οι μαθητές – Σε ΦΕΚ η απόφαση του υπουργείου Παιδείας

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή σχετικά με τις ώρες αποχώρησης των μαθητών-μαθητριών από τα ολοήμερα Δημοτικά σχολεία για τη σχολική χρονιά 2024- 2025….

Αγρίνιο: Σε αδιέξοδο η σχολική στέγη – Έλλειψη χώρων ιδίως στο κέντρο του αστικού ιστού

Λύση για τα νηπιαγωγεία – μαγαζιά μέσω συστεγάσεων με δημοτικά σχολεία. Σε αδιέξοδο η σχολική στέγη όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση” σύμφωνα με την οποία παρουσιάζεται έλλειψη χώρων ιδίως στο κέντρο του αστικού ιστού του Αγρινίου…

2ο Γυμνάσιο Αγρινίου: Η εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο (εικόνες)

Το 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου «Κοσμάς ο Αιτωλός» την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 π.μ στο χώρο του σχολείου πραγματοποίησε εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο….

Αγρίνιο: Η Αριάδνη Δάντε και το 23ο Νηπιαγωγείο «Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day 2024), τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου η Διεύθυνση και το Διδακτικό Προσωπικό του 23ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου προσκάλεσαν τη συγγραφέα και Μηχανικό Πληροφορικής Αριάδνη Δάντε (συγγραφικό ψευδώνυμο της Ευτυχίας Σαμαρτζοπάνου) για να συνεργαστούν «Μαζί για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο»….

Αγρίνιο: Νέος «κύκλος» αντιδράσεων στην αξιολόγηση από τους εκπαιδευτικούς – Περισσότεροι στην απεργία

Νέος «κύκλος» αντιδράσεων στην αξιολόγηση από τους εκπαιδευτικούς όπως αναφέρει η εφημερίδα ‘Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία είναι περισσότεροι στην απεργία. Προετοιμάζεται απεργία στις 28/02 με τη συμμετοχή και των τοπικών συλλόγων των εκπαιδευτικών….

«Αγριωνίς Γαία»: Δωρεά βιβλίων του Αγρινιώτη Θ.Χήρα σε μαθητές Λυκείων του Αγρινίου (εικόνες)

Μια ακόμη σημαντική και αξιέπαινη δράση της Α.Μ.Κ.Ε. «Αγριωνίς Γαία» Πολιτιστικών & Αθλητικών Συλλόγων Δήμου Αγρινίου πραγματοποιήθηκε με τη δωρεά βιβλίων του Αγρινιώτη Νεφρολόγου και συγγραφέα, Θεόδωρου Χρ. Χήρα, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα σε μαθητές Γ΄ Λυκείου των σχολείων του Δήμου Αγρινίου….

4ο ΓΕΛ Αγρινίου: Η πρώτη διάλεξη επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών (εικόνες & βίντεο)

Στο πλαίσιο της δράσης «Εσωτερική αξιολόγηση μονάδας άξονας 8: Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις» το 4ο ΓΕΛ Αγρινίου αναλαμβάνει την πραγματοποίηση διά ζώσης ανοικτής επιμόρφωσης,…

Αιτωλοακαρνανία: Τα αποτελέσματα 84ου Μαθηματικού Διαγωνισμού «Ευκλείδης» 2024

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας συγχαίρει τους μαθητές της περιοχής μας οι οποίοι διακρίθηκαν στον 84ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» που διενεργήθηκε στις 20/1/2024….

«Ολυμπία Οδός»: Υποτροφίες στο Πανεπιστήμιο Πατρών – Σύνδεση της Εκπαίδευσης με την κατασκευή μεγάλων έργων

Η Ολυμπία Οδός, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, έχει  θεσπίσει δύο ετήσιες υποτροφίες για διάστημα πέντε ετών αξίας 3.000 ευρώ ανά έτος σε φοιτητές/τριες των Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Γεωλογίας….

Χωρίς καταλήψεις τα τμήματα στο Αγρίνιο – Το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν εφαρμόζει διαδικτυακή εξεταστική

Εξαίρεση το Πανεπιστήμιο Πατρών, δεν εφαρμόζει διαδικτυακή εξεταστική. Χωρίς καταλήψεις τα τμήματα στο Αγρίνιο όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, στην οποία μιλά ο πρόεδρος της «Αειφορικής Γεωργίας»…

Αγρίνιο: Συμβολική κινητοποίηση φοιτητών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια (εικόνες)

Νέα συμβολική κινητοποίηση ενάντια στην επικείμενη νομοθέτηση για το άνοιγμα ιδιωτικών Πανεπιστημίων, πραγματοποίησαν στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης (1.2.24) στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων της πόλης που υπάγονται στο Πανεπιστήμιο Πατρών….

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ