ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδητα

Πανεπιστήμιο και Μητροπόλεις οι εκκρεμότητες του Υπουργείου Παιδείας

Πανεπιστήμιο και Μητροπόλεις οι εκκρεμότητες του Υπουργείου Παιδείας Δύο μεγάλες εκκρεμότητες έχει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην περιοχή μας. Η μία είναι το Προεδρικό Διάταγμα για την αναδιάταξη των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών και η άλλη η ρύθμιση για τις αλλαγές στο χωροταξικό των Μητροπόλεων της Αιτωλοακαρνανίας….

Κάτι προεκλογικό κινείται και στην Αυτοδιοίκηση

Κάτι προεκλογικό κινείται και στην Αυτοδιοίκηση Εκτός από την Κυβέρνηση στο τελευταίο χρόνο της θητείας της εισέρχεται και η Αυτοδιοίκηση. Με τις πρόωρες εκλογές να έρχονται ως φαίνεται στις αρχές του φθινοπώρου οι ζυμώσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 φαίνεται να «παγώνουν», καθώς οι περισσότεροι αυτοδιοικητικοί περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην κεντρική πολιτική σκηνή….

Είναι ασφαλής η παραμονή του Euroferry Olympia στο Πλατυγιάλι;

Είναι ασφαλής η παραμονή του Euroferry Olympia στο Πλατυγιάλι; Σαν έχει πέσει ένα πέπλο μυστηρίου στο Πλατυγιάλι εδώ και καιρό, φαίνεται να έχουν ξεχάσει άπαντες ότι μέσα στο λιμάνι προ λίγων μηνών είχε ρυμουλκηθεί το «Euroferry Olympia» που εξακολουθούσε να καίγεται, δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τις τοπικές αρχές, τα συναρμόδια υπουργεία ή τους πολίτες….

Το project της Περιφέρειας απέναντι στο καρτέλ της ενέργειας

Το project της Περιφέρειας απέναντι στο καρτέλ της ενέργειας Η τελική αδειοδότηση από τη ΡΑΕ απομένει προκειμένου το μεγάλο ενεργειακό project της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τους Δήμους και τους ΤΟΕΒ της περιοχής προκειμένου να αρχίσει να λαμβάνει σάρκα και οστά. Ως προς τη χρηματοδότηση του έργου εκτιμάται πως δεν υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς μέρος αυτή θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ της επόμενης προγραμματικής περιόδου….

Δίπλωμα για το αυτοκίνητο ποιος από τους κλέφτες είχε;

Δίπλωμα για το αυτοκίνητο ποιος από τους κλέφτες είχε; Εντυπωσιακό, αν μη τι άλλο, το περιστατικό με τους δύο πολύ νεαρούς συμπολίτες(;) μας που συνελήφθησαν να κλέβουν χαλκό από όχημα του ΔΕΔΔΗΕ! Το πρώτο που διαπιστώνει ο ψύχραιμος παρατηρητής(αυτός που δεν ζει στο Αγρίνιο, με άλλα λόγια) είναι πως το θράσος των νεαρών έχει χτυπήσει ταβάνι….

O… “Πεινάος” στο Μεσολόγγι, ο χειρότερος επαίτης μακράν!

O… “Πεινάος” στο Μεσολόγγι, ο χειρότερος επαίτης μακράν! Συνήθως, όσο σκληρός και να είσαι συναισθηματικά, οι άνθρωποι που ζητιανεύουν σου προκαλούν πρώτα και κύρια συμπάθεια και οίκτο. Οι εξαιρέσεις που είναι εξόφθαλμες με κάτι τύπους που είναι καλοντυμένοι και τα παιδιά τους ξυπόλητα και ζητιανεύουν ή τα έχουν στην παράνομη εργασία, απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα….

Δεν σταματούν τα γκάλοπ για το Αγρίνιο!

Δεν σταματούν τα γκάλοπ για το Αγρίνιο! Μεγάλη η κινητικότητα και το ενδιαφέρον των δημοσκόπων για τα αυτοδιοικητικά του Αγρινίου. Είτε αυτό συμβαίνει ή έπεσε… παραγγελιά από κάποιον πολιτικό χώρο για να δει πού ακριβώς βρίσκεται….

Επισήμως ανακοινώνονται υποψηφιότητες, διαρρέει… όμως το πρόγραμμα των περιοδειών

Επισήμως ανακοινώνονται υποψηφιότητες, διαρρέει… όμως το πρόγραμμα των περιοδειών Και εκεί που σχεδόν όλοι ζητούν υποκριτικά να σταματήσει η εκλογολογία και παραδέχονται πως δεν αντέχει η χώρα μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, βιώνουμε το εξής οξύμωρο….

Το κόμβο στο «Χαλαζιά» ζητά το Μεσολόγγι, στο Κομπότι θα γίνει…

Tο κόμβο στο «Χαλαζιά» ζητά το Μεσολόγγι, στο Κομπότι θα γίνει… Το Μεσολόγγι αναζητά είσοδο, είπε ο δήμαρχος Κώστας Λύρος ενώπιον του υφυπουργού Υποδομών Γ.Καραγιάννη στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης με θέμα τις υποδομές στην Αιτωλοακαρνανία….

Τραπ, εύκολα φράγκα και σεξισμός

Τραπ, εύκολα φράγκα και σεξισμός Χρειάστηκαν τα Mad Awards (κακέκτυπο ξένων ανάλογων βραβείων υποκουλτούρας, με άλλα λόγια) και να πλακωθούν στο ξύλο ο Snik (;) κι ο Light (σαν το τυρί;) για να καταλάβουν οι διάφοροι…

Έδωσε το κτήμα του πριν γίνει η απαλλοτρίωση και έσωσε τα έργα

Έδωσε το κτήμα του πριν γίνει η απαλλοτρίωση και έσωσε τα έργα Το κλισέ λέει ότι τα έργα δεν έχουν πατέρα, γιατί ανήκουν στο λαό που τα πληρώνει. Η προσωποποίηση του λαού και του καλού παραδείγματος, στην περίπτωση της ανάπλασης του δρόμου της Τουρλίδας και περιβαλλοντικού έργο της Λιμνοθάλασσας στο Μεσολόγγι είναι ο συμπολίτης μας Γιώργος Παπαδάκης…

Τελικά, τόσα χρόνια σε τι αναπτύσσεται το Ξηρόμερο;

Τελικά, τόσα χρόνια σε τι αναπτύσσεται το Ξηρόμερο; Η ΠΟΕΔΗΝ έβγαλε ανακοίνωση, με υπογραφή του προέδρου της, ειδικά για τον δήμο Ξηρομέρου. Θίγει το γεγονός ότι δεν υπάρχει σταθμός του ΕΚΑΒ και χάνεται πολύτιμος χρόνος για να έρθει ασθενοφόρο από το Αγρίνιο, να πάρει τα σοβαρά περιστατικά….

Το πιο δυνατό χειροκρότημα στον Παπαναστασίου

Το πιο δυνατό χειροκρότημα στον Παπαναστασίου Ο Γ. Παπαναστασίου μπορεί να μην χειροκροτήθηκε στο Μεσολόγγι όσες φορές χειροκροτήθηκε ο Μητσοτάκης στο Κογκρέσο, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημερίδας για τις υποδομές, παρόντος του υφυπουργού Γ. Καραγιάννη, απέσπασε τουλάχιστον δύο φορές το πιο δυνατό  χειροκρότημα της κατάμεστης αίθουσας στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας….

Κόντρα Φαρμάκη – Κατσιφάρα για τις χαμένες ευκαιρίες

Κόντρα Φαρμάκη – Κατσιφάρα για τις χαμένες ευκαιρίες Για χαμένες ευκαιρίες που έγιναν νέες υποσχέσεις, μιλά ο Απόστολος Κατσιφάρας σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν από τον υφυπουργό Υποδομών Γ. Καραγιάννη και τον Περιφερειάρχη Νεκτ. Φαρμάκη στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Μεσολόγγι για τις υποδομές στη Δυτική Ελλάδα….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ