Το σουβλάκι αυξάνεται στα 3 ευρώ από την 1η Μαΐου
Την αύξηση στην τιμή του κρέατος από την 1η Μαρτίου, την υψηλή φορολογία και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές επικαλούνται οι επαγγελματίες του κλάδου που συμμετέχουν στο υπό…
Την αύξηση στην τιμή του κρέατος από την 1η Μαρτίου, την υψηλή φορολογία και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές επικαλούνται οι επαγγελματίες του κλάδου που συμμετέχουν στο υπό σύσταση Σωματείο Ψητοπωλών
Σύμφωνα με τον Γιώργο Πολύζο από την 1η Μαρτίου η τιμή του κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% και σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία και τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, οδηγεί τους συναδέλφους του στην απόφαση να υπάρξει αύξηση στην τιμή προκειμένου, όπως υποστήριξε, να διασφαλιστεί η ποιότητα του κρέατος αλλά και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου.
«Θα κάνουμε αυξήσεις για να διασφαλίσουμε την ποιότητα» είπε ο κ. Πολύζος μιλώντας για αύξηση της τάξης του 10-15% «καθώς το μεγαλύτερο βάρος θα το απορροφήσουμε εμείς».
«Ο καταναλωτής επειδή αναφέρατε ότι θα στεναχωρηθεί με την αύξηση στην τιμή. Δεν θα στεναχωρηθεί. Θα στεναχωρηθεί αν δεν υπάρχει ποιότητα στο προϊόν που θα πάρει. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει αυτή η ποιότητα γι’ αυτό ετοιμαζόμαστε να κάνουμε κάποιες αυξήσεις. Για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το προϊόν μας» πρόσθεσε ο κ. Πολύζος.
Παράλληλα τόνισε ότι όλα τα ψητοπωλεία θα πρέπει να αλλάξουν τις τιμές γιατί η αύξηση έχει γίνει σε όλους. «Αν δεν αλλάξουμε τις τιμές μας η ποιότητα μας δεν θα αυτή που είναι τώρα», κατέληξε ο Γιώργος Πολύζος.