«Βασίλης Παπασάικας – Σχέδια» – Παρουσίαση λευκώματος στο Αγρίνιο

Ο Δήμος Αγρινίου, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, το Βιβλιοπωλείο Βιβλιοτρόπιο και οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 και ώρα 20:00, στο κτήριο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Aγρινίου, παρουσιάζουν στο κοινό της πόλεως του Αγρινίου το Λεύκωμα των εκδόσεων Γαβριηλίδη με τίτλο: «Βασίλης Παπασάικας – Σχέδια».
Την παρουσίαση θα προλογίσουν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ενώ ο Βασίλης Παπασάικας θα μιλήσει για το βιβλίο και την εν γένει οργάνωσή του καθώς και για το Σχέδιο και την λειτουργία του ως συνιστώσας των εικαστικών τεχνών.
Περιληπτικά πρέπει να λεχθεί πως με την έκδοση του Λευκώματος αυτού επιχειρείται μια επιλεκτικά απολογιστική καταγραφή του σχεδιαστικού έργου του γνωστού γλύπτη, καθώς τούτο καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της περί το σχέδιο δραστηριότητός του, αρχίζει δηλαδή με σχέδια από την ηλικία του των δεκαπέντε ετών και τελειώνει με κάποια που έγιναν μέσα στο 2018.
Για την επιλογή των σχεδίων χρησιμοποιήθηκαν τριών ειδών κριτήρια, πρώτον αυτό της χρονολογικής κατατάξεως, δεύτερον της τεχνοτροπικής, κατάδειξη δηλαδή διαφόρων τρόπων σχεδιάσεως και πειραματισμών και τρίτον το θεματολογικόν, κατάταξη δηλαδή των έργων με κριτήριο το θέμα που εικονίζεται.

Αιτωλοακαρνανία: Πληρωμή για τη Βιολογική Γεωργία 2016