Ανδρέας Μπρέσιακας στο «Δυτικά FM 92,8»: Θέμα ημερών η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το Παπαστράτειο (ηχητικό)

Θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου ενεργειακής αναβάθμισης και ανακαίνισης του κτηρίου

bersiakas-2

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξης που παραχώρησε στο «Δυτικά FM 92,8» ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ Ανδρέας Μπρέσιακας, έκανε γνωστό ότι σύντομα αναμένεται να μπουν υπογραφές παρουσία του Νεκτάριου Φαρμάκη, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου για την ενεργειακή βελτίωση και ανακαίνιση του Παπαστρατείου Μεγάρου.

Όπως ανέφερε τη  Μεγάλη Τετάρτη (1.5.24) μιλώντας στη Δήμητρα Λαοπόδη, προχθές η Περιφερειακή Επιτροπή ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση και μετά το Πάσχα θα ακολουθήσει η υπογραφή της. Υπενθύμισε ότι από το περασμένο Σεπτέμβριο με τη συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μπήκε το έργο ύψους 810.000 σε πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θετική εξέλιξη για την οποία εξήρε τη συνδρομή του περιφερειάρχη.

«Όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση αφουγκράζεται τις ανάγκες και την αγωνία των ανθρώπων του Αθλητισμού και του Πολιτισμού και δηλώνει εμπράκτως παρούσα τότε μπορούν να γίνουν θετικά πράγματα για ολόκληρη την κοινωνία», διαπίστωσε ο κ. Μπρέσιακας.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την έναρξη των εργασιών ο πρόεδρος της ΓΕΑ εκτίμησε ότι το «καλό σενάριο», δεδομένου ότι απαιτούνται αρκετές διαδικασίες,  είναι το έργο που θα αλλάξει την εικόνα του κτηρίου μετά από τρεις δεκαετίες, να ξεκινήσει σε έναν χρόνο.

Στις εργασίες συγκαταλέγονται: Xρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης και κλιματισμού με την τοποθέτηση αντλιών θερμότητος τύπου inverter, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην οροφή, αντικατάσταση φωτιστικών με νέα φωτιστικά led υψηλής απόδοσης, ανακατασκευή χώρων wc και δημιουργία wc για ΑμεΑ, αντικατάσταση ψευδοροφών ορυκτών ινών, αντικατάσταση (στον 3ο όροφο) και επισκευή (στο 2ο όροφο) των ξύλινων δαπέδων στις αίθουσες διδασκαλίας, συντήρηση και επισκευή υαλοπετάσματος βόρειας πλευράς.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ανδρέα Μπρέσιακα στο «Δυτικά FM 92,8»: