Τσελέντης για Σαντορίνη: Μην πιστεύετε στο αφήγημα ότι εκτονώθηκε το φαινόμενο
![Τσελέντης για Σαντορίνη: Μην πιστεύετε στο αφήγημα ότι εκτονώθηκε το φαινόμενο](https://sinidisi.gr/wp-content/uploads/2025/02/seismoi-santorini-e1739124912500.jpg)
Επιμένει ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης στο σενάριο ότι θα ακολουθήσει μεγάλος σεισμός στην Σαντορίνη, προειδοποιώντας ότι η σεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί για αρκετούς μήνες.
Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Αρκαλοχωρίου, σημειώνοντας ότι η σεισμική δραστηριότητα εκεί κράτησε 4 μήνες πριν από τον κύριο σεισμό των 6 Ρίχτερ.
Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Από χθες παρατηρούμε μια μικρή ελάττωση τον σεισμών. Μην πιστεύετε στο αφήγημα ότι εκτονώθηκε το φαινόμενο. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των σεισμικών ακολουθιών.
Μετά από κάθε απότομη μείωση της σεισμικότητας ακολουθούν σεισμοί με μεγαλύτερα μεγέθη (δεν ομιλώ για τον κυρίως σεισμό). Η σεισμική ακολουθία θα κρατήσει για μήνες. Για παράδειγμα στο Αρκαλοχώρι διήρκησε 4 μήνες πριν τον κύριο σεισμό των 6R.
Eπομένως να συνεχίσετε να λαμβάνεται υπόψη τα μέτρα σεισμικής προφύλαξης που πρότειναν οι επιτροπές.»
Δείτε την ανάρτηση: