Ο Αχελώος βοηθά στο χτίσιμο της «Αγιάς Σοφιάς»!

Ο Αχελώος βοηθά στο χτίσιμο της «Αγιάς Σοφιάς»! Μπορεί εμείς εδώ στην Αιτωλοακαρνανία να μην βλέπουμε ακόμη μεγάλα επιχειρηματικά εγχειρήματα αλλά κάπου αλλού η δραστηριότητα οργιάζει. Παρά ταύτα, εμείς οι… δυτικοί δίνουμε τις πρώτες ύλες, τους φυσικούς πόρους αλλού, όπως κάνει άλλωστε κάθε περιοχή σε υστέρηση.

Ο Αχελώος βοηθά στο χτίσιμο της «Αγιάς Σοφιάς»!

Ο Αχελώος βοηθά στο χτίσιμο της «Αγιάς Σοφιάς»!

Μπορεί εμείς εδώ στην Αιτωλοακαρνανία να μην βλέπουμε ακόμη μεγάλα επιχειρηματικά εγχειρήματα αλλά κάπου αλλού η δραστηριότητα οργιάζει.

Παρά ταύτα, εμείς οι… δυτικοί δίνουμε τις πρώτες ύλες, τους φυσικούς πόρους αλλού, όπως κάνει άλλωστε κάθε περιοχή σε υστέρηση.

Μεγάλο παράδειγμα το γήπεδο της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια, η «Αγιά Σοφιά» όπως την λένε που το βασικό και μοναδικό υλικό στο χτίσιμό της είναι από το εξαιρετικής ποιότητας πέτρωμα του Αχελώου.

Το ειδικό χαλίκι από τα φερτά υλικά του μεγάλου και πολύπαθου ποταμού εμείς εδώ μπορεί να μην το κάνουμε και πολλά πράγματα(εξαιρούνται δημόσια έργα), όμως τα φορτηγά πάνε κι έρχονται από την περιοχή μας στην Αθήνα με τόνους από το μοναδικό πέτρωμα.

Ό, τι μπορεί κάνει ο καθένας, με άλλα λόγια. Άλλοι χτίζουν και δημιουργούν κι άλλοι δίνουν την γη και τα ποτάμια τους.

Εφημερίδα "Συνείδηση" 

Όλοι μίλησαν εκτός από το τοπικό ποδόσφαιρο