Παρεμβάσεις από τον Δήμο Αγρινίου ενόψει του χειμώνα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αυτοψία από τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Καλαμπαλίκη και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Αγρινίου Μίμη Σκορδόπουλο   Τα συνεργεία του Δήμου Αγρινίου και της ΔΕΥΑ όλο το…

IMG_20160909_110934

Αυτοψία από τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Καλαμπαλίκη και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Αγρινίου Μίμη Σκορδόπουλο

 

Τα συνεργεία του Δήμου Αγρινίου και της ΔΕΥΑ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα εργάστηκαν πυρετωδώς για τον καθαρισμό φρεατίων και όχι μόνο, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα και να προληφθούν απρόοπτα από την κακοκαιρία. Τα συνεργεία των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου και της ΔΕΥΑ συνεχίζουν καθημερινά τις εργασίες τους για να αποφευχθεί κάθε πιθανή δυσάρεστη κατάσταση. Επίσης, εκτός του γεγονότος ότι βρίσκονται σε επαγρύπνηση, ήδη έχουν προετοιμαστεί και για τον επόμενο μήνα που πέφτουν τα φύλλα από τα δένδρα και γεμίζουν τα φρεάτια, για να μην προκύψουν ούτε τότε προβλήματα. Μάλιστα, χθες το πρωί, σε έναν ακόμη καθαρισμό των συνεργείων βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Ανδρέας Καλαμπαλίκης, και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου Μίμης Σκορδόπουλος, οι οποίοι προχώρησαν σε αυτοψία των εργασιών.

IMG_20160909_110921

(Από αριστερά, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου Μίμης Σκορδόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Καλαμπαλίκης)

Ο Ανδρέας Καλαμπαλίκης επισήμανε πως «περάσαμε ένα διήμερο έντονης βροχόπτωσης, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην πόλη. Είχαμε κατά το παρελθόν εντοπίσει τα σημεία που δημιουργούνται τα προβλήματα, μελετήσαμε για να κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις και σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ, τον φετινό χειμώνα θα υπάρχει προστασία για την περιοχή. Είμαστε έτοιμοι μετά τις παρεμβάσεις που κάναμε και για τον μήνα που έρχεται. Αναμένουμε έντονη φυλλόπτωση από τα δένδρα, ωστόσο υπάρχει ήδη προγραμματισμός για τον καθαρισμό των φρεατίων. Για πιθανά προβλήματα που θα εντοπιστούν σε γειτονιές, θα είμαστε όλο το 24ωρο σε ετοιμότητα, ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις και να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα».

IMG_20160909_110934

Ο Μίμης Σκορδόπουλος σημείωσε από την πλευρά του ότι «το προηγούμενο διήμερο είχαμε έντονες βροχοπτώσεις και φτάσαμε στο Αγρίνιο στα 230 χιλιοστά βροχής, τα οποία είναι εξαιρετικά υψηλά. Ο προγραμματισμός για τον καθαρισμό των φρεατίων είναι συνεχής και σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις, όπως στον Άγιο Κωνσταντίνο, στο Σταυροδρόμι, στην Περιμετρική οδό μετά τη σήραγγα και στην οδό Κολοκοτρώνη, προλαμβάνουμε για να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Επίσης, έχει γίνει μελέτη για την περιοχή στην οδό Καζαντζάκη και πέριξ, για την οδό Ιωνίας στον Άγιο Κωνσταντίνο, την οδό Αρακύνθου και σε άλλα προβληματικά σημεία, ώστε να απαλείψουμε όποιο πρόβλημα ενδεχομένως προκύψει».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα "Συνείδηση"