Αγρίνιο: Οι υποψήφιοι που ξεχώρισαν στις Πανελλαδικές (μέρος 2ο) - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Αγρίνιο: Οι υποψήφιοι που ξεχώρισαν στις Πανελλαδικές (μέρος 2ο) Ολοκληρώνεται σήμερα το «πάζλ» των αριστούχων μαθητών από τα σχολεία του Αγρινίου. Ποια Αγρινιώτισσα μαθήτρια είναι…

IMG_20160617_100137

Αγρίνιο: Οι υποψήφιοι που ξεχώρισαν στις Πανελλαδικές (μέρος 2ο)

Ολοκληρώνεται σήμερα το «πάζλ» των αριστούχων μαθητών από τα σχολεία του Αγρινίου. Ποια Αγρινιώτισσα μαθήτρια είναι η πρώτη των πρώτων στην Αιτωλοακαρνανία και δεύτερη σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας!  

 

Αριστούχοι του Αγρινίου στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις μέρος δεύτερο! Μετά την δημοσίευση από την «Συνείδηση» του πρώτου μέρους των αριστούχων της πόλης το Σάββατο 18 Ιουνίου, σήμερα έπεται η συνέχεια με τους πρώτους των πρώτων των υπόλοιπων σχολείων της πόλης, δηλαδή του 1ου, του 3ου και του 4ου ΓΕΛ. Το Υπουργείο Παιδείας βέβαια, ακόμη δεν έχει «ανοίξει» καμία ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε οι εκπαιδευτικοί να «περάσουν» τα δεδομένα των μαθητών και να προκύψουν αυτομάτως οι αριστούχοι των σχολείων τους, συνεπώς, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με τον μαθηματικό τύπου που απαιτείται, οι εκπαιδευτικοί παίρνοντας έναν προς έναν τους μαθητές και τις βαθμολογίες τους, χειρόγραφα απέκτησαν εικόνα για τους πρώτους των πρώτων του σχολείου τους. Πιθανολογείται πως σήμερα το απόγευμα το Υπουργείο θα «ανοίξει» την ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα αποκτήσουν εικόνα για όλους τους μαθητές τους και φυσικά για τις επιδόσεις του σχολείου τους.

Στο σημερινό φύλλο της «Σ» φιλοξενείται και στην κυριολεξία η πρώτη των πρώτων της Αιτωλοακαρνανίας, δεύτερη σε επίδοση σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα. Ο λόγος για την μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου Νίνα Καρέλα. Οι πρώτοι αριστούχοι του 1ου ΓΕΛ είναι η Σπυριδούλα Λουκοπούλου (19.359 μόρια), η Ειρήνη Κωστάκη (19.358 μόρια), η Κωνσταντίνα Ευθυμίου (19.235 μόρια) και η Αναστασία Σαρδέλη με (19.201 μόρια). Οι τρείς πρώτοι αριστούχοι του 3ου ΓΕΛ είναι η Νίνα Καρελά (19.700 μόρια), ο Μιχάλης Αγγελάκης (19.445 μόρια) και ο Χρήστος Τσόμπος (18.952 μόρια). Από το 4ο ΓΕΛ Αγρινίου εντός της τριάδας των πρώτων αναδείχθηκε η Κωνσταντίνα Σουκάντου (19.122), η Παναγιώτα Κουτσομήτσου (19.040) και η Ουρανία Δεληγιάννη (18.700).

Από τους παραπάνω αριστούχους η «Σ» φιλοξενεί δηλώσεις απ’ όσους κατόρθωσε να εντοπίσει ή θέλησαν να μιλήσουν στην εφημερίδα.

Η Κωνσταντίνα Σουκάντου (19.122 μόρια) από το 4ο ΓΕΛ Αγρινίου επισήμανε μιλώντας στη «Σ» πως «ενδιαφέρομαι για φαρμακευτική ή ιατρική, αλλά δεν το έχω αποφασίσει ακόμη. Ήταν κουραστική όλη η χρονιά και το τελευταίο διάστημα ήταν ψυχοφθόρα η διαδικασία. Ήθελε πολύ διάβασμα και υπομονή, επειδή ίσως δίναμε λιγότερα μαθήματα έπρεπε να διαβάσουμε περισσότερο. Είχε πολλά ξενύχτια κατά την διάρκεια της χρόνιας. Το μόνο που συμβουλεύω είναι υπομονή και θετικές σκέψεις».

Σπυριδούλα Λουκοπούλου
Σπυριδούλα Λουκοπούλου

Η Σπυριδούλα Λουκοπούλου (19.359) από το 1ο ΓΕΛ Αγρινίου σημείωσε πως «ενδιαφέρομαι για Ιατρική, χωρίς να έχω αποφασίσει ποιόν κλάδο της θα ακολουθήσω. Κάνω ακόμη την έρευνά μου. Θεωρώ πως ήμασταν πιο τυχεροί σε σχέση με τα παιδιά των προηγούμενων χρόνων, επειδή ήταν λιγότερα τα μαθήματα που δίναμε με αποτέλεσμα να έχουμε τον χρόνο και την όρεξη να ασχοληθούμε περισσότερο, αλλά ακριβώς επειδή ήταν λίγα τα μαθήματα, αν δεν έγραφες καλά έστω και σε ένα θα σου κόστιζε. Τα θέματα για εμένα ήταν εύκολα. Την διαδικασία αυτή την πέρασαν ή θα την περάσουν όλοι στην Ελλάδα, αλλά το σύστημα εξετάσεων θα το αλλάξουν πάλι πιστεύω, γιατί έχει πολλά κενά».

 

Χρήστος Τσόμπος
Χρήστος Τσόμπος

Ο Χρήστος Τσόμπος (19.952 μόρια) από το 3ο ΓΕΛ τόνισε πως «δεν έχω αποφασίσει ποια σχολή με ενδιαφέρει, αλλά είμαι ανάμεσα στην ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών, μηχανολόγων μηχανικών Θεσσαλονίκης ή Φυσικό. Υπήρχε αρκετή πίεση και δυσκολίες στο διάβασμα, αλλά δεν ήταν το ανυπέρβλητο που πολλοί περίμεναν. Με καλή οργάνωση και έχοντας υψηλό στόχο τα καταφέρνεις. Αν υπάρχουν αυτά με πολύ διάβασμα και χωρίς υπερβολές έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σημασία έχει οι ώρες που διαβάζεις να αποδίδουν.

 

Παναγιώτα Κουτσομήτσου
Παναγιώτα Κουτσομήτσου

Η Παναγιώτα Κουτσομήτσου (19.040 μόρια) από το 4ο ΓΕΛ Αγρινίου δήλωσε πως «σκέφτομαι την ιατρική, αλλά εξετάζω και άλλες επαγγελματικές διεξόδους όπως οδοντιατρική ή φαρμακευτική. Ήταν νέα εμπειρία για εμάς και τους καθηγητές μας. Ήταν απαιτητική χρονιά που ήθελε από την αρχή μεγάλη προσπάθεια. Υπήρχαν αδικίες. Γνωρίζω καλούς μαθητές που δεν έγραψαν όσο καλά μπορούσαν. Με προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θέλει καθημερινή προσπάθεια και διάβασμα, επαναπροσδιορισμό των στόχων και ορθή διαχείριση του άγχους».

 

Αναστασία Σαρδέλη
Αναστασία Σαρδέλη

Η Αναστασία Σαρδέλη (19.201 μόρια) από το 1ο ΓΕΛ Αγρινίου ανέφερε πως «ενδιαφέρομαι για ιατρική αν και ακόμη δεν έχω ψάξει ποιόν κλάδο της θέλω να ακολουθήσω. Ήταν κουραστική χρονιά και απαιτούσε πολύ διάβασμα. Ίσως σε μάς ήθελε περισσότερο διάβασμα γιατί ήταν λιγότερα τα μαθήματα, συνεπώς ένα μικρό λάθος θα κόστιζε ακριβά. Υπήρχε άγχος αλλά σημασία έχει να μάθεις να το διαχειρίζεσαι. Το μυστικό είναι να ξεκουράζεσαι και να διαβάζεις με απόλυτη συγκέντρωση. Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές του σχολείου μου και τους του φροντιστηρίου «Φάσμα».

Όλα τα σχολεία του Αγρινίου, τόσο αυτά που παρουσιάζονται σήμερα, όσο και τα υπόλοιπα που παρουσιάστηκαν στο φύλλο του Σαββάτου διέθεταν αρκετούς μαθητές που αρίστευσαν, κάτι που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στους καθηγητές.

Κων/νος Χονδρός