ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΖούγκλα: Η εικόνα στο παλιό νοσοκομείο Αγρινίου πρέπει να αλλάξει

Ζούγκλα: Η εικόνα στο παλιό νοσοκομείο Αγρινίου πρέπει να αλλάξει

Ζούγκλα: Η εικόνα στο παλιό νοσοκομείο Αγρινίου πρέπει να αλλάξει

Ζούγκλα: Η εικόνα στο παλιό νοσοκομείο Αγρινίου πρέπει να αλλάξει, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, καθώς χόρτα, σκουπίδια και τρωκτικά είναι σε ημερήσια διάταξη, όσο η αξιοποίηση του χώρου παραμένει σε εκκρεμότητα…

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Ζούγκλα: Η εικόνα στο παλιό νοσοκομείο Αγρινίου πρέπει να αλλάξει Οι καταγγελίες που φτάνουν στην «Σ» από πολίτες που διαμαρτύρονται για την υγειονομική και αισθητική υποβάθμιση μέσα και γύρω από το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου, συγκροτούν ολόκληρο πλήθος.

Το επιτόπιο ρεπορτάζ φανερώνει ότι στο ανατολικό και το νότιο τμήμα της παλιάς δομής, η εικόνα δείχνει εγκατάλειψη.

Στην είσοδο και στο δυτικό μέρος, όπου υπάρχει δραστηριότητα και κίνηση οχημάτων και ανθρώπων, λόγω του ΕΚΑΒ και των άλλων δραστηριοτήτων που γίνονται, η κατάσταση μοιάζει κάπως ανεκτή αν και το πράσινο είναι αφρόντιστο.

Ακόμη κι εκεί, όμως, οι περίοικοι κάνουν λόγο για τρωκτικά που βλέπουν πολύ συχνά αφού απολύμανση έχει να γίνει πολύ καιρό.

Στον υπόλοιπο χώρο η εικόνα είναι απαράδεκτη. Περιλαμβάνει άγρια χόρτα που έχουν να κοπούν πολλούς μήνες, βλάστηση τυπική της εγκατάλειψης(αγκάθια, αγριοσυκιές κλπ), σκουπίδια που πετούν οι περαστικοί κι όχι μόνο, όπως και τα απαραίτητα συνθήματα στους τοίχους που έμειναν από την εποχή που ξεκίνησε η εγκατάλειψη.

Ζούγκλα: Η εικόνα στο παλιό νοσοκομείο Αγρινίου πρέπει να αλλάξει Όλοι θυμούνται το σήριαλ μόλις πριν μερικά χρόνια, όταν είχε γίνει ολόκληρο θέμα με το αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου για φύλαξη του χώρου, όμως η καθαριότητα και η φροντίδα του πρασίνου είναι κάτι που στη ουσία ποτέ δεν ανατέθηκε κάπου.

Γνωστό ότι εναπόκειται στο υπουργείο Υγείας, που είναι ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής του χώρου και που, εν πολλοίς, οφείλει να αναθέσει (αλλά και να επιτρέψει) εγγράφως στον δήμο την όποια φροντίδα! Κι όλα αυτά για να παρασχεθεί απολύμανση, φροντίδα πρασίνου και γενικός καθαρισμός, για να μην μιλήσουμε για τους πόρους που θα χρειαστούν.

Σε κάθε περίπτωση, κάτι πρέπει να γίνει με το θέμα, όχι μόνο για προφανείς λόγους υγείας αλλά και για την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής που είναι πλέον κομβική και, εκτός των άλλων, συνορεύει με σχολικό συγκρότημα.

Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να κάνουν το προφανές, να ενεργοποιηθούν και να συνεργαστούν όσοι μπορούν να δώσουν λύση, θέμα πρωτοβουλίας είναι και σεβασμού στους κατοίκους του Αγρινίου.

Θυμίζουμε ότι 43 μήνες μετά τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η ανακατασκευή μέρους του παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου,  ακόμη περιμένουμε το τελικό στάδιο των αδειοδοτήσεων για όσα εννοείται ότι είχαν… σχεδιαστεί!

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Ζούγκλα: Η εικόνα στο παλιό νοσοκομείο Αγρινίου πρέπει να αλλάξει

Ζούγκλα: Η εικόνα στο παλιό νοσοκομείο Αγρινίου πρέπει να αλλάξει

Ζούγκλα: Η εικόνα στο παλιό νοσοκομείο Αγρινίου πρέπει να αλλάξει

Ζούγκλα: Η εικόνα στο παλιό νοσοκομείο Αγρινίου πρέπει να αλλάξει

Εύηνος: Πρόχειρη γέφυρα στο Τρίκορφο, όχι όμως και στον «αποκλεισμένο» Γαλατά

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr