Ζωγράφου: Καρέ – καρέ η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στην Πανεπιστημιούπολη – Δείτε βίντεο

Την κατάσταση που αντίκρισαν οι αστυνομικοί που έκαναν την έφοδο στα δωμάτια της Πανεπιστημιούπολης, τα ξημερώματα του Σαββάτου, δείχνουν οι εικόνες που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ.…

elas-panepistimioupoli-arthrou_2

Την κατάσταση που αντίκρισαν οι αστυνομικοί που έκαναν την έφοδο στα δωμάτια της Πανεπιστημιούπολης, τα ξημερώματα του Σαββάτου, δείχνουν οι εικόνες που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ.

Ο χώρος είχε μετατραπεί σε άβατο και οι αστυνομικοί χρειάστηκε να παραβιάσουν τις κλειδαμπαρωμένες πόρτες σε μια επιχείρηση που έγινε μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις στου Ζωγράφου με ορμητήριο τον συγκεκριμένο χώρο. Το βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς να μπαίνουν στα δωμάτια, όπου επικρατούσε χάος. Σχεδόν σε όλα τα δωμάτια φαίνονται ρόπαλα, μπουκάλια για μολότοφ, κράνη, αλλά και άλλα αντικείμενα.

Κοινό μυστικό ότι τα δωμάτια ήταν χώροι παρανομίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρει το protothema.gr φοιτητές που έμεναν στην εστία της Πανεπιστημιούπολης δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τα δωμάτια, καθώς φαίνεται ότι ήταν κοινό μυστικό ότι αποτελούσαν χώρο παρανομίας.

Αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξετάζουν, μάλιστα, το ενδεχόμενο στα δωμάτια αυτά να πραγματοποιούνταν και άλλες έκνομες ενέργειες πέραν του να αποτελούν ορμητήριο για καταδρομικές εμπρηστικές επιθέσεις.

Παράλληλα, δε, σε συλλήψεις έχουν μετατραπεί οι τρεις προσαγωγές που έγιναν κατά την αστυνομική επιχείρηση – πρόκειται για έναν Αργεντίνο, έναν Έλληνα και μια Σουηδή – με τα άτομα αυτά να μην είναι φοιτητές.