ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοινωνικα ΝεαΖώα συντροφιάς: Βελτιώσεις από τον Στέλιο Πέτσα στο νομοσχέδιο

Ζώα συντροφιάς: Βελτιώσεις από τον Στέλιο Πέτσα στο νομοσχέδιο

Ζώα συντροφιάς: Βελτιώσεις από τον Στέλιο Πέτσα στο νομοσχέδιο

Σε σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων για τα «ζώα συντροφιάς» προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Ενσωματώνονται προτάσεις, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, στο νέο μητρώο παραβατών θα καταγράφονται όλοι όσοι κακοποιούν ζώα, ακόμα και εάν αυτά δεν είναι ζώα συντροφιάς και είναι ζώα εργασίας.

Επίσης, απαλλάσσονται οι κτηνοτρόφοι από την καταβολή παραβόλου για την καταχώριση του DNA των ποιμενικών σκύλων τους, καθώς και από τα έξοδα για τη σήμανση και τη στείρωση αυτών.

Σε ανταπόκριση, δε, σχετικής παρατήρησης της ΚΕΔΕ, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε μεταβατική περίοδο έξι μηνών για την προσαρμογή των δήμων στις νέες αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν με το νομοσχέδιο (καταφύγια κ.λπ.).

Ταυτόχρονα, ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε ότι για την ενίσχυση των πόρων των δήμων, δηλαδή για τα 15 εκατ. ευρώ, επαναλαμβανόμενα έσοδα από τους ΚΑΠ, για την αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών των δήμων, η σχετική υπουργική απόφαση θα βγει εντός του επόμενου τριμήνου, στο πλαίσιο της κατάρτισης του προϋπολογισμού του επόμενου έτους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, newsit.gr

Πέθανε σε ηλικία 45 ετών η δημοσιογράφος Γεωργία Παπαδοπούλου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ