ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΖήτημα νοσοκομείου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ζήτημα νοσοκομείου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου θέτει

Ζήτημα νοσοκομείου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αναμένεται να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα προ ημερησίας διατάξεως σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις

 

Το ζήτημα του νοσοκομείου και συγκεκριμένα συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο με θέμα «Νοσοκομείο Αγρινίου, κατάσταση υπολειτουργίας, επικινδυνότητα, ανάληψη δράσεων για την προοπτική του» ζήτησε από τον δήμο με γραπτό αίτημά του ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου. Ο Εμπορικό Σύλλογος της πόλης μας ζητά να τεθεί το θέμα αυτό προ της ημερήσιας διατάξεως, καθώς το θεωρεί πάρα πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία, ενώ ο πρόεδρος του «Ερμή», Παναγιώτης Μπεσίνης και μέλη του συλλόγου πήραν μέρος στην κινητοποίηση του περασμένου Σαββάτου για το νοσοκομείο.

Όπως πληροφορηθήκαμε μάλιστα, χθες το πρωί υπήρξε μάλιστα τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου και τον κ. Μπεσίνη, όπου συζητήθηκε το θέμα αυτό και υπήρξε αμοιβαία κατανόηση για την σπουδαιότητα που έχει η κοινή συμπόρευση όλων στο ζήτημα του νοσοκομείου. Έτσι, το ζήτημα αναμένεται να τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μεθαύριο Δευτέρα. Από τη στιγμή όμως που η συνεδρίαση είναι κατ’ ουσία διπλή, ειδική και τακτική, με μεγάλη ατζέντα θεμάτων, δεν αποκλείεται το θέμα του νοσοκομείου να μετακινηθεί σε επόμενη συνεδρίαση. Σε τέτοια περίπτωση, θα μπορούσε να λάβει θέση και ανάμεσα στα θέματα της τακτικής διάταξης.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Πέμπτη ο κ. Παπαναστασίου συναντήθηκε στο γραφείο του με τον διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργο Βλάχο, όπου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, «τόνισε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αγρινίου». Η υπολειτουργία των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου αποτελεί καίριο ζήτημα για την τοπική κοινωνία και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση αρχών, φορέων και πολιτών, ώστε να βρεθεί λύση.

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr