ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΖητείται επειγόντως «χαλινάρι» για τους ειδικούς

Ζητείται επειγόντως «χαλινάρι» για τους ειδικούς

Ζητείται επειγόντως «χαλινάρι» για τους ειδικούς

Ζητείται επειγόντως «χαλινάρι» για τους ειδικούς

«Αδειάζει» τον Μαγιορκίνη η Επιτροπή Εμβολιασμών 

Μόλις χθες γράφαμε ότι οι ειδικοί θα πρέπει να προσέχουν όσα λένε για την πανδημία. Και λίγες ώρες αργότερα είδαμε  την Επιτροπή Εμβολιασμών να «αδειάζει» τον Γκίκα Μαγιορκίνη, μέλος της  Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τα όσα εκείνος ανέφερε μέσω των social media για τα εμβόλια γρίπης και κορωνοϊού.

Διευκρινίσεις για το χρονικό διάστημα που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ των εμβολιασμών για τη γρίπη και τον κορωνοϊό, παρείχε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κρατώντας αποστάσεις από τις θέσεις που εξέφραζε τις προηγούμενες μέρες ο επίκουρος καθηγητής στο εργαστήριο Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας,  Γκίκας Μαγιορκίνης για τη χορήγηση των εμβολίων.

O επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ παρέθετε επιστημονικά συμπεράσματα, σύμφωνα με τα οποιά τα εμβόλια mRNA του κορωνοϊού δεν θα πρέπει να χορηγηθούν, εάν δεν περάσουν 20 μέρες από τον εμβολιασμό της γρίπης, προκαλώντας σύγχυση στον κόσμο. Ωστόσο, το απόγευμα της Τετάρτης προχώρησε σε διευκρινίσεις, επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, όπου και σημείωσε ότι τα εμβόλια μπορούν να συνδυάζονται σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα μεταξύ τους για να καταλήξει ότι «σπεύδουμε να κάνουμε το εμβόλιο για την covid-19».

Παρά τις διευκρινίσεις του κ.Μαγιορκίνη, η Επιτροπή προχώρησε σε ανακοίνωση, στην οποία χωρίς να τον κατονομάζει,  αναφέρει πως «με αφορμή την ανακοίνωση επιστημονικών προσωπικών απόψεων ιατρών σχετικά με το χρόνο που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ του εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19 και του εμβολιασμού για την εποχική γρίπη, υπενθυμίζει τις οδηγίες της εγκυκλίου με θέμα «Οδηγίες για την εποχική γρίπη 2021-22 -Αντιγριπικός εμβολιασμός» σύμφωνα με τις οποίες:

«Το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και την ίδια μέρα με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού – αλλά σε διαφορετικά ανατομικά σημεία – όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα πριν και μετά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού».

Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να βάλλει ένα «χαλινάρι» στους ειδικούς. Τις επιμέρους και διαφορετικές απόψεις τους πρέπει να τις συζητάνε στης Επιτροπή. Κάνοντάς το αυτό δημόσια χάνεται η μπάλα… Και το μόνο βέβαιο είναι ότι δημιουργούν σύχγυση στον κόσμο.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Hot-spot σκουπιδιών το «Μπούζι»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr