ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕλλαδαΖάκυνθος: Κέρδισε την πρώτη μάχη ο 11χρονος Διονύσης που ακρωτηριάστηκε

Ζάκυνθος: Κέρδισε την πρώτη μάχη ο 11χρονος Διονύσης που ακρωτηριάστηκε

Ζάκυνθος: Κέρδισε την πρώτη μάχη ο 11χρονος Διονύσης που ακρωτηριάστηκε

Το νησί στο πλευρό του 11χρονου παιδιού που ακρωτηριάστηκε πριν από ένα μήνα.

Η Ζάκυνθος παρακολουθεί την περιπέτεια ενός 11χρονου παιδιού που ακρωτηριάστηκε πριν από ένα μήνα όταν το χέρι του πιάστηκε σε φρέζα στη διάρκεια αγροτικπών εργασιών. Οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το χέρι του, όμως τα δύσκολα για το αγοράκι δεν έχουν περάσει. Πλέον σειρά παίρνει η νοσηλεία σε κέντρο αποκατάστασης, με το κόστος να είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Ένα ειλικρινές και μεγάλο “ευχαριστώ” εκφράζει η μητέρα του 11χρονου Διονύση, ο οποίος πριν από περίπου έναν μήνα ακρωτηριάστηκε, για τη φροντίδα και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι γιατροί και η τοπική κοινωνία στη Ζάκυνθο.

Μπορεί η επέμβαση επανασυγκόλλησης του χεριού (από το ύψος του ώμου) να στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία – ήταν μάλιστα η πρώτη που έγινε στη χώρα μας σε παιδί στο ύψος του ώμου – ωστόσο το παιδί θα χρειαστεί να νοσηλευτεί σε κέντρο αποκατάστασης προκειμένου, το χέρι του να γίνει και πάλι πλήρως λειτουργικό.

Να σημειωθεί ότι το παιδί νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο και όταν κριθεί από τους γιατρούς ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο, θα πρέπει να ακολουθήσει η νοσηλεία του σε κέντρο αποθεραπείας. Για αυτή, λοιπόν, τη διαδικασία, απαιτείται ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο η οικογένεια του μικρού δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέσει και οι Μητροπολίτες καλούν το ζακυνθινό να βοηθήσει τον μικρό Διονύση.

“Πρωτόγνωρο ιατρικό θαύμα”
Η μητέρα του αναφέρει στο imerazante.gr: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους γιατρούς και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Ζακύνθου, την ομάδα των ιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, την ομάδα των ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και νοσοκομείων, τους τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ και τους χειριστές του C-130 για την πολύτιμη συμβολή όλων τους σε ένα πρωτόγνωρο ιατρικό θαύμα.

Θέλω επίσης, να ευχαριστήσω όλους τους Ζακυνθινούς για το άμεσο και ειλικρινές ενδιαφέρον τους καθώς και την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλας μας, σε αυτόν τον δύσκολο και μακρύ αγώνα, με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του Διονύση.

Τέλος επιθυμώ να ενημερώσω κάθε ενδιαφερόμενο, πως σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, ανοίχθηκε ήδη τραπεζικός λογαριασμός (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΙΒΑΝ GR0201103450000034500987283) στήριξης της προσπάθειας ίασης και αποκατάστασης του παιδιού μας.”

thebest.gr

Κύπρος: Φοιτήτρια έπεσε σε χαράδρα 8 μέτρων – Καρέ καρέ η διάσωσή της

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ