ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΖαχαράκη: «Τέλος Μαΐου η απόφαση για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων» (VIDEO)

Ζαχαράκη: «Τέλος Μαΐου η απόφαση για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων» (VIDEO)

Ζαχαράκη: «Τέλος Μαΐου η απόφαση για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων» (VIDEO)

Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων μίλησε υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, λέγοντας ότι η απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες.

«Όλες οι αποφάσεις για τα δημοτικά θα ληφθούν προς το τέλος Μαΐου», τόνισε χαρακτηριστικά η Σοφία Ζαχαράκη.

Επισήμανε ότι το άνοιγμα των δημοτικών θα αποφασιστεί από τους ειδικούς, οι οποίοι παρακολουθούν όλα τα στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ίδια σημείωσε πως εφόσον έχουμε επιστροφή στις οικονομικές δραστηριότητες με άνοιγμα των καταστημάτων και η χώρα επιστρέφει σιγά σιγά στη νέα πραγματικότητα, το υπουργείο θα είναι έτοιμο και για το άνοιγμα των δημοτικών όταν κρίνουν οι ειδικοί ότι αυτό πρέπει να γίνει.

«Όταν μας δώσουν οι ειδικοί το οκ θα είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε όλα τα μέτρα που εφαρμόστηκαν για τα μεγαλύτερα παιδιά για να νιώθουμε όλοι ασφαλείς».

Η υφυπουργός υπογράμμισε πως εφόσον τα δημοτικά θα επαναλειτουργήσουν την 1η του Ιούνη, θα λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του μήνα.

«Είναι πολλά τα πρακτικά ζητήματα που θα πρέπει να λυθούν».

Όσον αφορά τις απουσίες των παιδιών του δημοτικού, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι θα ισχύσει ό,τι ισχύει για τα μεγαλύτερα παιδιά.

Αναφερόμενη στην επιστροφή στο σχολείο για τα παιδιά του γυμνασίου, η υφυπουργός Παιδείας την χαρακτήρισε «ισχυρή», ενώ σχετικά με την live μετάδοση του μαθήματος, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι επιλογές που δίνονται όταν υπάρχει η δυνατότητα.

«Προτρέπω τους εκπαιδευτικούς να βρούμε τους τρόπους να στηρίξουμε τα παιδιά».

newsit.gr 
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr