ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΦ. Ζαΐμης: «Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Πάτρας του Νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” πρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά»

Φ. Ζαΐμης: «Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Πάτρας του Νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” πρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά»

Φ. Ζαΐμης: «Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Πάτρας του Νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” πρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά»

Ουσιώδη χαρακτήρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος σε θέματα ψυχικής υγείας, μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινωνικών δράσεων, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Πάτρας του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας».

Σε ανακοίνωση έγινε γνωστό, πως ο κ.  Ζαΐμης συζήτησε με τον υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο, τον Δ/τη Αγίου Ανδρέα Ηλία Θεοδωρόπουλο, τον επιστημονικό υπεύθυνο και ψυχίατρο Γιώργο Ρήγα και τον δ/τη 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό περιστατικών που απαιτούν αγωγή αλλά και πρόληψη.

«Η στήριξη της ΠΔΕ δεν πρέπει να είναι μόνο συμπληρωματική αλλά ουσιώδης και καταλυτική.

Η αλλαγή των συνθηκών εργασίας, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, λόγω οικονομικών, υγειονομικών και γενικά κοινωνικοοικονομικών αλλαγών, έχει δημιουργήσει νέες ανάγκες στην κοινωνία.

Οφείλουμε να σταθούμε κοντά στη νέα αυτή πρόκληση και να βοηθήσουμε κάθε οικογένεια που αντιμετωπίζει ψυχικό πρόβλημα καθώς επίσης και κάθε άτομο, ξεχωριστά, που νοσεί ψυχικά», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης προσθέτοντας ότι ο ίδιος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος και θα στηρίξει το Κέντρο για την πιο αποτελεσματική του λειτουργία μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπως άλλωστε έχει ήδη πράξη η ΠΔΕ στο παρελθόν και ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας γενικότερα σε θέματα υγείας.

Δείτε εικόνες:

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης – Ο ένας αναζητείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ