Υπουργικό Συμβούλιο: Πιθανόν την Τετάρτη η συνεδρίαση – Μέσω τηλεδιάσκεψης οι επαφές Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για σήμερα υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο θα συζητείτο το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ παράλληλα ακυρώνεται και η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου…

6078902-scaled-2

Αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για σήμερα υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο θα συζητείτο το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ παράλληλα ακυρώνεται και η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξαιτίας της νόσησης του πρωθυπουργού από γρίπη Η1Ν1.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εκμεταλλευτεί όποια ευκαιρία του δοθεί για να παρέμβει μέσω τηλεδιάσκεψης σε σημαντικές εκδηλώσεις, όπως το φόρουμ (roadshow) της JP Morgan, όπως και στην ανοικτή ομογενειακή εκδήλωση στο Σικάγο.

Όσον αφορά στο υπουργικό συμβούλιο, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι, δεδομένης της πορείας της υγείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία εξελίσσεται καλά, υπάρχει ένα ενδεχόμενο να συνεδριάσει ακόμα και αύριο.

Έτσι, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν θα πάει πιο πίσω, καθώς η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε αυτό το κομμάτι. Ο στόχος είναι να πάρει το “πράσινο φως”, να μπει σε διαβούλευση και να οδεύσει προς ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Πηγή: ertnews.gr