ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΑχαϊαςΥπόθεση τοκογλυφίας – Πάτρα: Ζήτησε από «θύμα» του χρήματα εφ’ όρου ζωής – Πώς την «πάτησε»

Υπόθεση τοκογλυφίας – Πάτρα: Ζήτησε από «θύμα» του χρήματα εφ’ όρου ζωής – Πώς την «πάτησε»

Υπόθεση τοκογλυφίας – Πάτρα: Ζήτησε από «θύμα» του χρήματα εφ’ όρου ζωής  – Πώς την «πάτησε»

Η οικονομική στενότητα στην οποία βρέθηκε ανάγκασε πατρινό μηχανικό να καταφύγει στο δανεισμό από τοκογλύφο, κίνηση που μετατράπηκε σε εφιάλτη για τον ίδιο και την οικογένεια του.

Συμφωνία

Η συμφωνία της οικονομικής «διευκόλυνσης» έγινε πριν από 7 χρόνια, με το ετήσιο επιτόκιο να είναι ιδιαίτερα υψηλό. Κατά πληροφορίες, ο 78χρονος, σήμερα, από το 2015 δανειζόταν σταδιακά, χρηματικά ποσά προκειμένου να καλύψει κυρίως τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, ωστόσο το 2019 φέρεται να εξόφλησε και με το παραπάνω τον επίσης πατρινό τοκογλύφο καταβάλλοντας 149.000 ευρώ για χρέος περίπου 100.000 ευρώ, όμως ο 63χρονος «χρηματοδότης» του φαίνεται πως είχε άλλες βλέψεις.

«Πίεση»

Πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» θέλουν να κράτησε τις επιταγές του ελεύθερου επαγγελματία, παρά την εξόφληση του, προσβλέποντας σε συνέχιση των «συναλλαγών» τους. Τότε άρχισαν και οι πρώτοι εκβιασμοί σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατήγγειλε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών ο ηλικιωμένος. Ο 63χρονος αρνούμενος πως τον είχε ξεχρεώσει, άρχισε να του ασκεί πίεση χρησιμοποιώντας τις επιταγές. Τον εκβίαζε πως θα τον εκθέσει πηγαίνοντας σε τράπεζες και στην αστυνομία. Για να τις επιστρέψει ανάγκασε τον 78χρονο στη σύναψη ιδιωτικού συμφωνητικού αποδοχής χρέους. Απαιτούσε την άμεση καταβολή 10.000 ευρώ και μηνιαίας δόσης ύψους 2.000 ευρώ εφ’ όρου ζωής (!).

Καταγγελία

Λογάριαζε χωρίς τον «ξενοδόχο», αφού ο ηλικιωμένος κατέφυγε στην Ασφάλεια, εξιστορώντας τον «γολγοθά» που βίωνε τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζοντας πως ο 63χρονος απειλούσε τον ίδιο και μέλη της οικογένειας του εάν δεν του έδιναν χρήματα.

Σύλληψη

Ο δράστης συνελήφθη για εκβίαση και τοκογλυφία την περασμένη Πέμπτη έχοντας παραλάβει προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 10.000 €, σε προκαθορισμένο ραντεβού που είχε με το θύμα σε κεντρικό σημείο της Πάτρας, καθ’ υπόδειξη των αστυνομικών. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, ωστόσο μετά την απολογία του στον ανακριτή την περασμένη Δευτέρα, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πηγή: pelop.gr

Βασίλης Καραγιώργος: «Το Νοσοκομείο Αγρινίου λειτουργεί, μην αμαυρώνει κανείς τον αγώνα των εργαζομένων»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ