ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑστυνομικα ΝεαΥπόθεση Παπαθεοδώρου: Κατέβαζε παιδική πορνογραφία από 234 διαφορετικές IP εδώ και 6 χρόνια

Υπόθεση Παπαθεοδώρου: Κατέβαζε παιδική πορνογραφία από 234 διαφορετικές IP εδώ και 6 χρόνια

Υπόθεση Παπαθεοδώρου: Κατέβαζε παιδική πορνογραφία από 234 διαφορετικές IP εδώ και 6 χρόνια

Η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει κατατάξει τον συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου στους 8 μεγαλύτερους παραλήπτες παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα.

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη δράση του συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Βασίλη Παπαθεοδώρου που κατηγορείται για κατοχή παιδικής πορνογραφίας. Ο όγκος υλικού δε, που έχει βρεθεί στην κατοχή του είναι τεράστιος!

Όπως παρουσίασε η εκπομπή του Star “Αλήθειες με τη Ζήνα”, φέρεται να συγκέντρωνε το υλικό αυτό για 6 χρόνια, μέσα από 234 διαφορετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP) ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν 301 αρχεία.

Μέλος σε δίκτυο ανταλλαγής πορνογραφικού υλικού

Παράλληλα, φαίνεται πως ο βραβευμένος συγγραφέας, από τις 18 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου 2022 ήταν ενεργό μέλος σε δίκτυο που επιτρέπει την αποθήκευση των αρχείων σε έναν επιμέρους υπολογιστή και εν συνεχεία την απευθείας ανταλλαγή τους μεταξύ των χρηστών.

Η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μάλιστα τον έχει κατατάξει στους 8 μεγαλύτερους παραλήπτες παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα.

Πως τον εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος για κατοχή παιδικής πορνογραφίας ισχυρίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας, πως εμπνεόταν από τις σκληρές αυτές εικόνες για τα βιβλία που γράφει, ενώ συνέκρινε το υλικό με σειρά του Netflix, την οποία- είπε -πως είχε παρακολουθήσει για να αποτυπώσει σκηνή βιασμού σε βιβλίο του. Τόνισε πως έβρισκε υλικό από άρθρα, βίντεο, σειρές τα οποία αποθήκευε στον σκληρό του δίσκο να για συγκεντρώνει υλικό για τα βιβλία του και μετά τη συγγραφή θα τα έσβηνε.

Το “υλικό αυτό αποτελεί πρώτη ύλη για βιβλίο μου με θεματική το διαδίκτυο, τους κινδύνους που ελλοχεύουν υπό το πρίσμα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των ανηλίκων”, είπε στην απολογία του.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως τα αρχεία αυτά, που είχε “κατεβάσει” από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν τα είχε δει, ενώ τις σκληρές εικόνες τις έβλεπε στο fast forward.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χρησιμοποίησε το εξειδικευμένο λογισμικό “Child Protect”, για να φτάσει στα ίχνη του. Μέσω του λογισμικού οι Αρχές εντόπισαν αρχικά το στίγμα του Βασίλη Παπαθεοδώρου και στη συνέχεια προχώρησαν σε ταυτοποίηση και αφού έκαναν έρευνα στο σπίτι του, τον συνέλαβαν.

thetoc.gr

Σεπόλια: Παράλληλο κύκλωμα με «κινητούς οίκους ανοχής» ψάχνουν οι Αρχές

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ