ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ υποστελέχωση φέρνει(;) ιδιώτη στη Βόνιτσα

Η υποστελέχωση φέρνει(;) ιδιώτη στη Βόνιτσα

Η υποστελέχωση φέρνει(;) ιδιώτη στη Βόνιτσα

Η άρνηση της αντιπολίτευσης δημιουργεί τεράστια προβλήματα, λέει η Δημοτική Αρχή

Η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας συζητιέται εσχάτως στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας. Το θέμα σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή είναι προκύπτει όχι βέβαια ως ιδεολογική ανάγκη, αλλά δυστυχώς ως αναγκαιότητα. Και αυτό γιατί υπάρχει μεγάλη υποστελέχωση στην υπηρεσία.

Βεβαίως το θέμα έχει και ιδεολογικές προεκτάσεις και προσκρούει στις αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που αντιδρά στην προοπτική της ιδιωτικοποίησης. Η Δημοτική Αρχή πάντως και ο Δήμαρχος Γ. Αποστολάκης επισημαίνουν ότι η άρνηση της αντιπολίτευσης θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα.

«Επειδή το προσωπικό που διαθέτουμε (εργάτες καθαριότητας, οδηγοί) δεν επαρκεί και προκειμένου να διατηρήσουμε τους οικισμούς μας καθαρούς, προτείναμε να συνεχιστεί η αποκομιδή των απορριμμάτων από ιδιωτική εταιρεία.

Δυστυχώς η αντιπολίτευση , καταψήφισε αυτή τη πρόταση, γεγονός που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο τομέα της καθαριότητας. Ιδιαίτερα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου θα δημιουργηθούν τεράστια ζητήματα καθόσον ο Δήμος μας, αδυνατεί με το προσωπικό που διαθέτει, να ανταποκριθεί στο βαθμό που χρειάζεται και έχει ανάγκη. Έχουμε ζητήσει από όλες τις Κυβερνήσεις την πρόσληψη προσωπικού στην καθαριότητα, αλλά δυστυχώς δεν βρήκαμε ανταπόκριση» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.

Το θέμα βέβαια θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από όλους όχι μόνο στη Βόνιτσα, αλλά πανελλαδικά όπου έχει ανακύψει, χωρίς τους παραμορφωτικούς φακούς των ιδεολογικών γυαλιών…. Δηλαδή, ο πολίτης που πληρώνει τα ανταποδοτικά τέλη, πληρώνει για να του παρέχεται η υπηρεσία της καθαριότητας και κατ’ ανάγκην για να δημιουργούνται θέσεις εργασίας στο Δημόσιο. Ο πολίτης πληρώνει για να μαζευτούν τα σκουπίδια και να είναι η πόλη του καθαρή. Αν αυτό θα γίνεται από δημοτικούς υπαλλήλους ή από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους ενός εργολάβου καθαριότητας, μικρή σημασία έχει.

Εφημερίδα Συνείδηση

Διαβάστε επίσης: Προφανώς ο Παναιτωλικός αξίζει πολλά περισσότερα από τις τυρόπιτες των κυλικείων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr