ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη Ελλαδα«Υποκλινόμαστε σε αυτούς τους γονείς» – Τι λέει ο Ανδρέας Ηλιάδης για τη δωρεά των οργάνων του 6χρονου Θωμά

«Υποκλινόμαστε σε αυτούς τους γονείς» – Τι λέει ο Ανδρέας Ηλιάδης για τη δωρεά των οργάνων του 6χρονου Θωμά

«Υποκλινόμαστε σε αυτούς τους γονείς» – Τι λέει ο Ανδρέας Ηλιάδης για τη δωρεά των οργάνων του 6χρονου Θωμά

Συγκλονιστικές οι στιγμές στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Nοσοκομείου της Πάτρας

«Μέσα από τον θάνατο του δικού μας παιδιού, να σωθούν άλλα παιδάκια». Αυτό φέρεται να είπαν οι γονείς του αδικοχαμένου 6χρονου Θωμά στον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, Ανδρέα Ηλιάδη, όταν οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι το εξάχρονο αγγελούδι τους είναι εγκεφαλικά νεκρό.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης, αναφέρει newsit.gr: « Ο Θωμάς υπέστη αιφνίδια καρδιακή ανακοπή άγνωστης αιτιολογίας στα Γρεβενά. Δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη στην Θεσσαλονίκη. Ζητήθηκε από το ΕΚΕΠΥ αν μπορούμε εμείς να βοηθήσουμε, γνωρίζοντας βέβαια ότι είναι μακριά και ότι δεν είναι δική μας υγειονομική περιφέρεια. Το δεχτήκαμε το παιδάκι για να το βοηθήσουμε και ήρθε από Γρεβενά σε τέσσερις ώρες. Δυστυχώς η καρδιακή ανακοπή ήταν τέτοιας φύσης που προκάλεσε δυστυχώς ανεπανόρθωτες βλάβες στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να επιβεβαιωθεί και να πιστοποιηθεί ο εγκεφαλικός θάνατος».

Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που έζησαν στο νοσοκομείο  όπως αναφέρει ο κ. Ηλιάδης, όταν μετά την ανακοίνωση των γιατρών στους γονείς ότι το παιδάκι τους είναι κλινικά νεκρό, εκείνοι, παρά τον ανείπωτο πόνο τους, πρότειναν οι ίδιοι να δοθούν σε άλλα παιδιά τα όργανα του μικρού Θωμά.

«Πριν από λίγο οι γονείς ενημερώθηκαν ότι μικρός Θωμάς είναι σε εγκεφαλικό θάνατο, ενημερώθηκαν τι είναι η δωρεά οργάνων και χωρίς δεύτερη κουβέντα συναίνεσαν και είπαν ότι επιθυμούν να σωθούν παιδάκια μέσα από τον θάνατο του δικού τους παιδιού. Αυτό είναι το συγκλονιστικό. Είναι και τα Θεοφάνια, είναι σημαδιακά. Υποκλινόμαστε σε αυτούς τους γονείς».

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων  οι χαροκαμένοι γονείς «αποχαιρέτησαν το παιδί τους και κατευθύνονται προς τα Γρεβενά, γιατί έχουν ακόμα ένα παιδάκι πίσω που τους περιμένει».

Παράλληλα εξηγεί ότι η διαδικασία που ακολουθείται για τις μεταμοσχεύσεις πρέπει να είναι γρήγορη. «Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα της δωρεάς των οργάνων». Οι ιθύνοντες της ΜΕΘ Παίδων του Ρίου έχουν, όπως λέει στο newsit.gr «ήδη δώσει το αίτημα στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχέυσεων. Λόγω του πολύ μικρού της ηλικίας του Θωμά, πιθανόν να έρθουν ομάδες από το εξωτερικό και όχι μόνο από την Ελλάδα για να παραλάβουν και μεταμοσχευθούν τα όργανα. Αυτή διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν τις 24 ώρες. Άρα λοιπόν άμεσα θα έχουμε εικόνα και θα μάθουμε και τι ώρα θα έρθουν οι ομάδες από το εξωτερικό στο νοσοκομείο μας γιατί εδώ θα γίνει η αφαίρεση των οργάνων».

Ένα μικρό παιδί βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά των αγγέλων, αλλά μέσα από το χαμό του θα βοηθήσει άλλα παιδάκια. Η κηδεία του μικρού Θωμά θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην πόλη των Γρεβενών.

Πάτρα: 15χρονος μεταφέρθηκε νεκρός στο Καραμανδάνειο – Διερευνώνται τα αίτια θανάτου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ