ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΥπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λευκάδας και Special Olympics Hellas (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λευκάδας και Special Olympics Hellas (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λευκάδας και Special Olympics Hellas (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Ανάπτυξης Προγραμμάτων των Special Olympics Hellas στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η Λευκάδα έχει επιλεγεί ως μία από τις 21 πόλεις-στόχους για την υλοποίηση του τριετούς Αναπτυξιακού Προγράμματος το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”. Η αρχή του Τοπικού Προγράμματος έγινε τον Μάρτιο του 2018 με το άθλημα του στίβου,ένα χρόνο αργότερα εντάχθηκε το άθλημα του Bocce ενώ αναμένεται συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Λευκάδας για την έναρξη του αθλήματος της ιστιοπλοΐας. Τα προγράμματα των Special Olympics απευθύνονται σε άτομα με νοητική υστέρηση.

Για την αποστολή του παγκόσμιου κινήματος και τους τρόπους ανάπτυξης του Τοπικού Προγράμματος καθώς και του τριετούς Αναπτυξιακού Προγράμματος μίλησαν εκ μέρους των Special Olympicsο Πρόεδρος, Πρέσβυς επί τιμή, κ. Διονύσιος Κοδέλλας, η Εθνική Διευθύντρια, κα Άρτεμις Βασιλικοπούλου, ο Διευθυντής Αθλημάτων και Υπεύθυνος του Αναπτυξιακού Προγράμματος, κ. Βασίλης Κασιμάτης και η Συντονίστρια του Αναπτυξιακού Προγράμματος, κα Φένια Καρκαλέτση. Για τα πρώτα στάδια υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος Λευκάδας μίλησε ο Διευθυντής του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Λευκάδας και Συντονιστής Ιονίων Νήσων καθώς και του Τοπικού Προγραμματος των SpecialOlympics, κ. Άγγελος Βονιτσάνος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας για την υλοποίηση του τριετούς Αναπτυξιακού Προγράμματος μεταξύ των Special Olympics Hellasκαι του Δήμου Λευκάδας, το οποίο υπέγραψαν ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός,και ο κ. Διονύσης Κοδέλλας. Ο Δήμος Λευκάδας επιδιώκει τη συνεργασία με αθλητικούς φορείς και την εκπαιδευτική κοινότητα για την ένταξη αθλητών SpecialOlympics σε όλο και περισσότερα αθλήματα.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr