ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΥποχρεωτικός εμβολιασμός: Πως θα καλυφθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που θα βγουν σε αναστολή

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πως θα καλυφθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που θα βγουν σε αναστολή

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πως θα καλυφθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που θα βγουν σε αναστολή

Οι υγειονομικοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε αναστολή ξεκαθαρίζει το υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους το υπουργείο Υγείας έχει καταρτίσει επιχειρησιακά σχέδια με διάφορες επιλογές που έχουν να κάνουν με την είσοδο νέου κόσμου στο σύστημα, με την αναδιάταξη του δυναμικού και, ενδεχομένως, με την εκχώρηση κάποιων υπηρεσιών -διοικητικών κυρίως- σε φορείς που θα πληρούν τους όρους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως όλα τα νοσοκομεία και οι Υγειονομικές Περιφέρειες έχουν καταρτίσει επιχειρησιακά σχέδια όπου καταγράφονται οι δομές και τα τμήματα που πιθανόν να αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Επίσης υπάρχει η πρόβλεψη για προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου, με συγκεκριμένες συμβάσεις, όπως προβλέπει ο νόμος. Υπάρχει η πρόβλεψη για υπηρεσίες outsourcing, δηλαδή για υποστηρικτικές υπηρεσίες στα νοσοκομεία και στις δομές. Έχει σχεδιαστεί και ανακατανομή του προσωπικού στα νοσοκομεία και στις κλινικές εφόσον υπάρξει ανάγκη.

Επίσης, θα υπάρξει πρόνοια για τη διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού με συμβάσεις θα συνάπτονται απευθείας με την Υγειονομική Περιφέρεια έτσι ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση.

newsit.gr

ΕΟΔΥ – Αιτωλοακαρνανία: Eπτά θετικά rapid tests σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr