ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΥπερήλικας Αρτινός 103 ετών έλαβε τη 1η δόση του εμβολίου

Υπερήλικας Αρτινός 103 ετών έλαβε τη 1η δόση του εμβολίου

Υπερήλικας Αρτινός 103 ετών έλαβε τη 1η δόση του εμβολίου

Ένας υπερήλικας 103 ετών o Δημήτρης Σκανδάλης από τη Καστανιά Άρτας  έλαβε το εμβόλιο για τον covid-19 σήμερα στο Νοσοκομείο Άρτας και είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία που εμβολιαζεται μέχρι στιγμής.

Οι εμβολιασμοί των ηλικιωμένων ξεκίνησαν στο Νοσοκομείο Άρτας στις 16 Ιανουαρίου με 25 ηλικιωμένους και συνεχίζονται με τον εμβολιασμό καθημερινά 50 ατόμων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ηλικιωμένοι προσέρχονται για να εμβολιαστουν στην ώρα τους σε πολλές περιπτώσεις και νωρίτερα. Είναι αισιόδοξοι και χαμογελαστοί μας αναφέρουν στελέχη του ιδρύματος και ανυπομονούν για τη δεύτερη δόση. Μια 87χρονη λαμβάνοντας την 1η δόση του εμβολίου δήλωσε ότι αν είναι καλά, θα έρθει στο Νοσοκομείο με μηχανή για τη 2η δόση.

Το Νοσοκομείο Άρτας δεν έχει χάσει ούτε μια δόση του εμβολίου και μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστει περίπου 800 άτομα, υγειονομικοί και πολίτες.

Στις 25 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός των υγειονομικών με τη 2η δόση ενώ υπάρχει προγραμματισμός και για τους υγειονομικούς που τώρα δηλώνουν την πρόθεσή τους να εμβολιαστουν αναιρωντας τις αρχικές τους επιφυλάξεις.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν δυο γραμμές εμβολιασμου στην Π. Ε Άρτας. Μια στο Νοσοκομείο και μια στο ΠΕΔΥ στο Παλαιό Νοσοκομείο από τις 8 το πρωι έως τις 8 το βράδυ. Σταδιακά όμως θα λειτουργήσουν τρεις ακόμη γραμμές, μια στο ΠΕΔΥ, μια στη ΤΟΜΥ και μία στο Κ. Υ Καλεντινης και με στόχο 72 εμβολιασμούς σε κάθε γραμμή ημερησίως.

arta2day.gr

foto arta2day.gr

Αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση – Προς 1η Φεβρουαρίου το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων, διχάζουν τα χιονοδρομικά

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr