ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΥπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας: Αυξήθηκε κατά 30% η κίνηση

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας: Αυξήθηκε κατά 30% η κίνηση

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας: Αυξήθηκε κατά 30% η κίνηση

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας: Αυξήθηκε κατά 30% η κίνηση

Συνολικά 30 λεωφορεία προγραμματίστηκαν έκτακτα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς την Αιτωλοακαρνανία και κυρίως το Αγρίνιο.

«Κόπηκαν» φέτος τα πολλά δέματα, εν αντιθέσει με πέρυσι που λόγω του lockdown τα δέματα ήταν περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά

Ανέκαθεν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι οι γιορτές που όλα τα μέλη της οικογένειας επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη και περνούν όλοι μαζί τις γιορτές.

Πλέον, τα τελευταία χρόνια, λόγω του covid-19, αλλά και λόγω εξόδων, οι ετεροδημότες επιλέγουν είτε να μην ταξιδέψουν, είτε να γυρνούν στις ρίζες τους για μικρό χρονικό διάστημα!

Παρά ταύτα, το Αγρίνιο τρείς ημέρες πριν τα Χριστούγεννα έχει γεμίσει από κόσμο, αν και τα δεδομένα τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει και αυτό φαίνεται ακόμη και στις μετακινήσεις με το αντίκτυπο να «βαραίνει» κυρίως τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, οι οποίοι παρατηρούν μεγάλες αυξομειώσεις στη δουλειά τους!

Πέρυσι ήταν η χρονιά που λόγω του lockdown το Υπεραστικό ΚΤΕΛ μετέφερε κυρίως δεματά, ενώ φέτος η κίνηση αυξήθηκε κατά 30%, δεδομένου πως τα λεωφορεία δεν είναι γεμάτα στο 100%, αλλά εκτελούν δρομολόγια με πληρότητα κατά 85%.

Ο covid-19 όμως και όλο το κλίμα που έχει διαμορφωθεί έχει αναγκάσει ήδη πολλούς που ήρθαν πριν τα Χριστούγεννα να παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής και κυρίως να επιστρέφουν στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, απ; όπου προγραμματίστηκαν συνολικά 30 έκτακτα δρομολόγια προς την Αιτωλοακαρνανίας και κυρίως το Αγρίνιο!

O Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας Φώτης Μούκας

«Η κίνηση αυτές τις ημέρες ήταν αυξημένη! Περίπου 30 λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησαν έκτακτα δρομολόγια από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη προς την Αιτωλοακαρνανίας και κυρίως το Αγρίνιο.

Καλό είναι οι επιβάτες να κλείσουν σύντομα τα εισιτήρια για την επιστροφή τους, ώστε να γίνει ο κατάλληλος συντονισμός και να εξυπηρετηθούν όλοι, όταν το θέλουν.

Φέτος, δεν υπήρχαν πολλά δέματα όπως άλλες χρονιές και κυρίως όπως πέρυσι.

Ήταν πολύ λίγα τα δέματα που μας έφεραν για να μεταφέρουμε. Η αύξηση του επιβατικού κοινού παρατηρήθηκε τρείς μέρες πριν τα Χριστούγεννα και το ποσοστό της αύξησης προσδιορίζεται περίπου στο 30%.

Τα δρομολόγια που εκτελούμε γίνονται με βάση το ποσοστό πληρότητας που είναι στο  85%, δεν γεμίζουν δηλαδή τα λεωφορεία, ενώ οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να φέρουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή rapid test ή πιστοποιητικό νόσησης για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα κατά τον έλεγχο, τόσο στους ίδιους, όσο και στο ΚΤΕΛ.

Η εορταστική κίνηση τα χρόνια πριν τον covid-19 η κίνηση σταματούσε στις 7 Ιανουαρίου περίπου, ενώ τώρα ήδη έχουν ξεκινήσει να επιστρέφουν λόγω του φόβου για την μετάλλαξη Όμικρον καθώς πολλοί είναι αυτοί που θέλουν τα νέα μέτρα να τους βρουν στο σπίτι τους.

Πέρυσι υπήρχε lockdown και δεν υπήρχε μεγάλη προσέλευση επιβατών, υπήρχαν πάρα πολλά δέματα. Σε σχέση με άλλες χρονιές τα δέματα πέρυσι ήταν περισσότερα από κάθε άλλη φορά, κάτι που δεν συμβαίνει φέτος» τόνισε μιλώντας στη «Σ» ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας Φώτης Μούκας.  

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κορονοϊός: “Ψυχρολουσία” με 458 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία, 35.580 σε όλη την χώρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ