ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΥπάρχουν περιθώρια πολιτικών παρεμβάσεων;

Υπάρχουν περιθώρια πολιτικών παρεμβάσεων;

Υπάρχουν περιθώρια πολιτικών παρεμβάσεων;

Με τη συμμετοχή τόσων βουλευτών, αλλά και δημάρχων, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, που συνεδρίασε τη Δευτέρα για το θέμα της αναδιάρθρωσης του Πανεπιστημίου Πατρών, είχε και ενδιαφέρουσες κοινοβουλευτικές κόντρες.

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία τυγχάνει και γραμματέας της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής ανέλαβε σε μεγάλο βαθμό να «διορθώνει» την κριτική που εξέφραζαν βουλευτές της αντιπολίτευσης. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που η ίδια παρενέβη για να «διορθώσει» είτε το βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, είτε το βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Θάνο Μωραΐτη, είτε το Διονύση Καλαματιανό, τον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλες της τις παρεμβάσεις η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ επέμεινε πώς το όλο θέμα είναι αμιγώς ακαδημαϊκό και όχι πολιτικό, διαβεβαιώνοντας και αυτή με τη σειρά της, όπως και η Υπουργός Νίκη Κεραμέως, ότι τα χωροταξικά ζητήματα του ακαδημαϊκού χάρτη θα περνούν από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης. Συνακόλουθα δεν υπάρχουν περιθώρια πολιτικών παρεμβάσεων.

Ένας άνθρωπος όμως της αυτοδιοίκησης, που είναι περισσότερο ρεαλιστής, όπως για παράδειγμα ο δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος φρόντισε να «προσγειώσει» κάπως τις προσδοκίες ότι αυτά τα θέματα δεν θα έχουν πολιτικές παρεμβάσεις, διευκρινίζοντας ότι η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης δεν είναι μια συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξάρτητη αρχή που τα μέλη της έχουν προκύψει από αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή, αλλά μία υπηρεσιακή δομή του Υπουργείου Παιδείας, όπως τη χαρακτήρισε, η οποία σύμφωνα με το Δήμαρχο θα δεχθεί την πολιτική παρέμβαση του Υπουργείου. Υπό αυτή την έννοια το θέμα είναι πολιτικό. Αυτό δεν το πιστεύουν μόνο οι δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας το πιστεύουν και πάρα πολλοί από τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου εκφέροντας άποψη.

Εφημερίδα Συνείδηση

«Τον Μπούρα βρίστε τον, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου σεβαστείτε τον»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr