Υπάρχει τρόπος να πληρώνει το κράτος και τα απογευματινά χειρουργεία;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε δύο -εντελώς- καινούργια πράγματα, το ένα πιο... πιασάρικο από το άλλο

georgiadis-adonis

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε δύο -εντελώς- καινούργια πράγματα με βάση το πώς πήγε το ξεκίνημα των απογευματινών ιατρείων, το ένα πιο... πιασάρικο από το άλλο.

Το πρώτο, ότι βρίσκεται σε γύρο επαφών με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για την κάλυψη των απογευματινών χειρουργείων.

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται σχετικά με τη μεταρρύθμιση των απογευματινών χειρουργείων και με αφορμή και την εξέλιξη για τις ασφαλιστικές εταιρείες, ότι επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε «αν η αντίρρηση είναι ιδεολογικής φύσεως, ότι δεν θέλουμε στο ΕΣΥ να υπάρχει πληρωμή, αυτό έχει λυθεί στο ΕΣΥ εδώ και 22 χρόνια με τα απογευματινά ιατρεία.

Το να μπουν μέσα οι ασφαλιστικές σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι θα μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΣΥ χωρίς να πληρώσουν από την τσέπη τους, αλλά να πληρώσουν μέσω της ιδιωτικής ασφάλειας. Γιατί αυτό είναι κακό για το ΕΣΥ; Μπορείτε να μου πείτε ένα λογικό επιχείρημα γιατί αυτό για το ΕΣΥ είναι κακό; Η δική μας ιδεολογία είναι υπέρ των ΣΔΙΤ, των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Αυτό δεν λέει η Νέα Δημοκρατία πάντα; Εμείς έχουμε πει κάποιου είδους αντίρρηση στον ιδιωτικό τομέα ότι τον θεωρούμε μολυσμένο, ότι δεν πρέπει να συμπράττει με το δημόσιο; Όχι. Αν ο κόσμος ήθελε τέτοια, θα ψήφιζε Ανταρσύα, δεν θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία», συμπλήρωσε.

Σε αυτό το τελευταίο μάλλον εθελοτυφλεί αφού εχθρότητα για τις ΣΔΙΤ δεν έχει μόνο η Ανταρσυα αλλά κι ένα σωρό άλλοι χώροι. Πάμε στο δεύτερο, λοιπόν.

Ότι εξετάζεται η δυνατότητα στα απογευματινά χειρουργεία να προστρέχουν και πολίτες που δεν έχουν λεφτά, είναι σε ευπαθείς ομάδες οικονομικά και κοινωνικά.

Αυτό όμως σημαίνει ότι τα λεφτά θα τα βάλει το κράτος, θα πληρώνει εκείνο χειρουργούς, αναισθησιολόγους κλπ. Αν όμως ισχύσει κάτι τέτοιο τότε για ποιον λόγο γίνεται η όλη διαδικασία;

Μόνο για να παρθούν από τον ιδιωτικό τομέα κάποια χειρουργεία για εκείνους που έχουν χρήματα; Θα πει κάποιος έτσι θα υπάρξουν έσοδα για το σύστημα Υγείας.

Το μεγάλο ερώτημα εδώ είναι... το ξέρει το σύστημα Υγείας; Το ρώτησε κανένας;

Εφημερίδα «Συνείδηση»

Πως γίνεται να μην θεωρούνται κανονικοί εργαζόμενοι ενώ δουλεύουν 10 χρόνια στην ίδια δουλειά;