Υπάρχει και ο καλός εαυτός του Έλληνα που βγαίνει στα δύσκολα

Υπάρχει και ο καλός εαυτός του Έλληνα που βγαίνει στα δύσκολα Συνηθίζουμε να λέμε για τα στραβά και τα ανάποδα της φυλής όμως για τον Έλληνα υπάρχουν και οι στιγμές που δύσκολα τον συναγωνίζεται άλλος λαός. Στις κρίσεις και στα δύσκολα είναι στην ψυχοσύνθεσή μας

Υπάρχει και ο καλός εαυτός του Έλληνα που βγαίνει στα δύσκολα

Υπάρχει και ο καλός εαυτός του Έλληνα που βγαίνει στα δύσκολα

Συνηθίζουμε να λέμε για τα στραβά και τα ανάποδα της φυλής όμως για τον Έλληνα υπάρχουν και οι στιγμές που δύσκολα τον συναγωνίζεται άλλος λαός. Στις κρίσεις και στα δύσκολα είναι στην ψυχοσύνθεσή μας να βοηθάμε, όχι μόνο τους δικούς μας ή όσους μας μοιάζουν αλλά ακόμη και εχθρούς.

Αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές σε περιστατικά που έπρεπε να δείξει ο Έλληνας αλληλεγγύη και έχει καταπλήξει ακόμη και τους ξένους με την συμπεριφορά του.

Το φαινόμενο έχει ήδη παρατηρηθεί και στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη από χθες.

Άμεσα χιλιάδες κόσμου έσπευσε να βοηθήσει όπως μπορούσε. Οι αιμοδοσίες έχουν ήδη οργανωθεί με χιλιάδες κόσμου και είναι χαρακτηριστικό αυτό που συμβαίνει στο Αγρίνιο με δύο αιμοδοσίες που ήδη έχουν οργανωθεί, μία στο Νοσοκομείο και μία στο Παπαστράτειο, με τους τοπικούς συλλόγους να καλούν σε συμμετοχή.

Είναι σίγουρο ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ένα κύμα συμπαράστασης προς τα θύματα και τους συγγενείς τους από όλη την χώρα και οι άνθρωποι που έχουν νεκρούς και τραυματίες χωρίς να έχουν την οικονομική δυνατότητα δεν θα απομείνουν μόνοι τους.

Δύσκολα βρίσκεις λαό που να τονίζει τόσο πολύ τα λάθη και τα πάθη του, όμως δύσκολα και βρίσκεις λαό που να συμπάσχει τόσο πολύ στα δύσκολα.

Εφημερίδα "Συνείδηση" 

Μετατόπιση προς το κέντρο ή διαχείριση ήττας;