ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΥπάρχει κι αυτό το Αγρίνιο…

Υπάρχει κι αυτό το Αγρίνιο…

Υπάρχει κι αυτό το Αγρίνιο…

Υπάρχει κι αυτό το Αγρίνιο…

Το γεγονός που έλαβε χώρα στο Αγρίνιο στα πλαίσια του TEDx, το Σάββατο που μας πέρασε, δεν έβαλε μόνο την πόλη στον παγκόσμιο χάρτη τέτοιων εκδηλώσεων/συζητήσεων/παρουσιάσεων αλλά ανέδειξε και ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για το περιβάλλον όπου ζούμε.

Το κυριότερο είναι ότι το Αγρίνιο δεν είναι ένα πράγμα, είναι πολλά. Υπάρχουν διάφορες κρυμμένες και σε λανθάνουσα κατάσταση δυνάμεις οι οποίες περιμένουν κάποιος να τις ενεργοποιήσει.

Έτσι οι πάρα πολλοί εθελοντές που έτρεξαν το όλο θέμα, σε όλους τους ορόφους του Παπαστράτειου, δεν είναι απαραίτητα ούτε “στην γύρα” της πόλης ούτε και αυτό που λέμε “ανήσυχοι” ή “ενεργοί πολίτες”.

Κάτι τέτοια βαρύγδουπα σημαίνουν συνήθως συγκεκριμένες νόρμες και συμπεριφορές και αρκετά συχνά τον γνωστό τύπο πολιτικής δράσης που η πρότασή του είναι η ίδια η διαμαρτυρία στην οποία ειδικεύεται.

Όχι, όλοι όσοι οργάνωσαν και έτρεξαν το “συμβάν” του TEDx στο Αγρίνιο (αφού πρώτα έφτιαξαν την ομάδα και αναγνωρίστηκαν επισήμως από τον θεσμό) ήθελαν κάτι καινούριο να τους κινητοποιήσει και να το προσφέρουν στην πόλη.

Δεν ήταν μόνο οι ομιλίες και οι ζυμώσεις που έγιναν αλλά και τα πολλά workshops που στήθηκαν στο περιθώριο του γεγονότος, όπως και η ψυχαγωγία που ήταν διαθέσιμη. Ακόμη και η βόλτα μετά ή το φαγητό στην πόλη πριν από την καθορισμένη εκδήλωση, έδωσαν κάτι σε όσους συμμετείχαν αλλά και στο Αγρίνιο.

Από κει και πέρα, υπάρχουν και δύο δυσάρεστες διαπιστώσεις: πρώτον, το Αγρίνιο χρειάζεται οπωσδήποτε έναν μεγαλύτερο συνεδριακό χώρο ή χώρο σαν αυτόν που αντιστοιχεί σε ένα πανεπιστημιακό αμφιθέατρο.

Είναι κρίμα που τόσοι επιχειρηματίες τα προηγούμενα χρόνια έριξαν τα λεφτά τους σε παραγωγές που κατέληξαν σε γάμους και βαφτίσια και δεν ωθήθηκε κάποιος προς αυτόν τον τομέα.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι οι λεγόμενοι επίσημοι ή υπερδραστήριοι ή και οι “μαϊντανοί” που μονοπωλούν τον δημόσιο λόγο, δεν τις μπορούν αυτές τις καινοτομίες. Τους μπλοκάρουν!

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Οι “υπερσύγχρονες εστίες στο Μεσολόγγι” και οι… καθόλου στο Αγρίνιο!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ