ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΥπάρχει αντίδραση στην κοινωνία, αλλά χρειάζονται σοβαρές προτάσεις από το πολιτικό σύστημα

Υπάρχει αντίδραση στην κοινωνία, αλλά χρειάζονται σοβαρές προτάσεις από το πολιτικό σύστημα

Υπάρχει αντίδραση στην κοινωνία, αλλά χρειάζονται σοβαρές προτάσεις από το πολιτικό σύστημα

Υπάρχει αντίδραση στην κοινωνία, αλλά χρειάζονται σοβαρές προτάσεις από το πολιτικό σύστημα

Η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν χθες σε όλη τη χώρα ήταν σημαντική και οπωσδήποτε αυξημένη σε σχέση με προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στα κόμματα της αντιπολίτευσης διαπιστώνουν ότι υπάρχει οργή στην κοινωνία και προφανώς θέλουν να ωφεληθούν αυτή την οργή.

Όμως χρειάζεται, αν δεχθούμε ότι η κυβέρνηση αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει την κρίση του πληθωρισμού, κάποιος να πείσει, για να ωφεληθεί από την οργή των πολιτών. Και για να πείσει κάποιος χρειάζονται προτάσεις. Προτάσεις σοβαρές.

Γιατί, αυτή τη φορά σε αντίθεση με την κρίση των μνημονίων, το πρόβλημα έχει άλλες διαστάσεις και αιτίες. Ως επί το πλείστον εξωγενείς αιτίες (πόλεμος στην Ουκρανία, επιπτώσεις πανδημίας, ενεργειακή κρίση).

Ας αναλογιστούμε μόνο ότι πρόσφατη έρευνα της UBS έδειξε ότι από τον πληθωρισμό οι εργαζόμενοι στην Ελβετία (!) έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη απώλεια μισθών από το 1942…!!!

Στη Ελλάδα μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει πειστεί ότι δεν αρκεί η ψήφος αντίδρασης για να γίνουν μεγάλες αλλαγές στη χώρα.

Το «ψηφίζω τον ένα για να φύγει ο άλλος» έχει δοκιμαστεί πολλές φορές και έχει φέρει αρκετές απογοητεύσεις, γι΄αυτό και από εκλογές σε εκλογές η αποχή αυξάνεται.

Τούτου δοθέντος όλο το πολιτικό σύστημα χρειάζεται να βρει προτάσεις, προτάσεις όμως ρεαλιστικές, γιατί ο λαϊκισμός και η μετάθεση των προβλημάτων για τους επόμενους, γυρνάει μπούμερανγκ…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κάπνισμα όχι δίπλα, αλλά μέσα στο βενζινάδικο!

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ