ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΞηρομεροΗ ύδρευση στο Ξηρόμερο: «Τραγική κατάσταση» περιγράφει πρώην αντιδήμαρχος

Η ύδρευση στο Ξηρόμερο: «Τραγική κατάσταση» περιγράφει πρώην αντιδήμαρχος

Η ύδρευση στο Ξηρόμερο: «Τραγική κατάσταση» περιγράφει πρώην αντιδήμαρχος

«Τραγική κατάσταση» περιγράφει πρώην αντιδήμαρχος για την ύδρευση στο Ξηρόμερο καθώς  όλες οι γεωτρήσεις όπως αναφέρει είναι σε κακή κατάσταση

Θ. Λιβάνης: «Fake news και απευθείας αναθέσεις»

Τι απαντά ο Δήμος Ξηρομέρου: «Κάναμε πολλά, το 70% έχει αλλάξει»

Σοβαρές καταγγελίες κάνει επώνυμα και δημόσια ο πρώην Αντιδήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου κ. Θεόδωρος Λιβάνης αναφορικά με το δίκτυο ύδρευσης στον Δήμο αλλά και με τις γεωτρήσεις που υπάρχουν και δείχνουν σε κακή κατάσταση.

Χαρακτηριστική για παράδειγμα είναι η εικόνα από την γεώτρηση στην Παλιόβαρκα, από όπου «τραβάει» νερό ολόκληρη η περιοχή που το καλοκαίρι φιλοξενείς χιλιάδες επισκέπτες και παραθεριστές.

Συγκεκριμένα ο κ. Λιβάνης κάνει λόγο για την «ενημέρωση σχετικά με τα fake news της σημερινής δημοτικής αρχής» και γράφει με την μορφή ενημερωτικής επιστολής προς τους δημότες: «Αγαπητοί συμπολίτες

Αυτή είναι η κατάσταση(σ.σ. φωτο) που επικρατεί σήμερα. Η πραγματικότητα για την Ύδρευση ΣΗΜΕΡΑ , τα fake news της Δημοτικής Αρχής και η αληθινή κατάσταση που επικρατεί.

Κύριοι της Δημοτικής αρχής στην 4ετή θητεία σας έχετε ξεπεράσει το 1.000.000 ευρώ σε απευθείας αναθέσεις για επισκευές και συντηρήσεις. Το μόνο που έχετε κάνει και αποδεικνύεται στις 9 από τις 10 φωτογραφίες σας που παρατίθενται πιο κάτω, είναι ο πρόχειρος ελαιοχρωματισμός ολίγων δεξαμενών που είναι εμφανείς στο δρόμο και στα μάτια περαστικών, υποτιμώντας έτσι τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας.

-Μήπως σας έχει εγκαταλείψει η μνήμη σας ότι σε διάστημα ενός έτους αλλάξατε τρεις(αρ. 3) Αντιδημάρχους ύδρευσης και τα τοπικά blogs του Δήμου μόνο που δεν είχαν αναρτήσει αγγελία εύρεσης νέου;

– Ξεχνάτε, επίσης, ότι Μάρτιο μήνα ζητούσατε την κατανόηση των πολιτών λόγω επανειλημμένων διακοπών ύδρευσης στο Δήμο;

– Και φυσικά να αφήσουμε ασχολίαστο, ότι επί τρία συναπτά έτη κατά τους θερινούς μήνες, η μάστιγα της γαστρεντερίτιδας πλήττει όλο το Δήμο Ξηρομέρου και είναι το τοπικό μας σουβενίρ διακοπών προς τους τουρίστες που επισκέπτονται τον τόπο μας;».

Η «Συνείδηση» ήρθε σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γ. Τριανταφυλλάκη ο οποίος απάντησε ότι πρόκειται για εικόνες που κάποιες ισχύουν και άλλες όχι, αφού έχουν αλλάξει καθώς οι υποδομές έχουν π.χ. βαφτεί ή έχουν γίνει άλλες παρεμβάσεις. «Είναι μαζί παλιές και νέες φωτογραφίες, δεν τα έχουμε αλλάξει όλα, αλλά στο 70% έχουμε παρέμβει.

παρεμβάσεις στην περιοχή Μαργωνέικα (φωτο 2)
παρεμβάσεις στις πηγές Λάμπρα(φωτο 1)

Όταν αναλάβαμε, κάναμε τεχνική έκθεση για το τι πρέπει να γίνει και βγήκε ένα κόστος 3,5 εκ. ευρώ που απαιτούνταν, από αυτά αρκετά έχουν γίνει και θα γίνουν ακόμη περισσότερα», ήταν η θέση του κ. Τριανταφυλλάκη. Παράλληλα, η «Σ» ήρθε σε επικοινωνία με τον κ. Σ. Μακρή, αρμόδιο αντιδήμαρχο που μας κοινοποίησε εικόνες από παρεμβάσεις που έγιναν στον Άγιο Δημήτριο, στις πηγές Λάμπρα(φωτο 1), στην περιοχή Μαργωνέικα (φωτο 2)  και την δεξαμενή του Αστακού(φωτο 3 & 4), αναφέροντας ότι έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές, έχουν τοποθετηθεί μοτέρ και νέες σωληνώσεις στα σημεία αυτά ενώ γίνονται και οι απαραίτητες χλωριώσεις.

παρεμβάσεις στη δεξαμενή του Αστακού (φωτο 3)
παρεμβάσεις στη δεξαμενή του Αστακού (φωτο 4)

Το ζήτημα λοιπόν είναι το ποια κατάσταση είναι περισσότερο βαρύνουσα, εκείνα που έχουν γίνει ή  όσα δεν έχουν γίνει. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Λιβάνης κλείνει τις επισημάνσεις του ως εξής:  «Σας ρωτώ λοιπόν. Αυτό είναι το νοικοκύρεμα; Θα επανέλθω με το «χθες» το δικό μου και είμαι στη διάθεση σας.

Θεόδωρος Λιβάνης

Πρώην Αντιδήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου

Υ.Γ. Να σημειωθεί ότι δέχομαι κάθε απάντηση αλλά επώνυμα, από υπαρκτά πρόσωπα κι όχι fake λογαριασμούς με αρχικά και ψευδώνυμα!».

Προφανώς, ο κ. Λιβάνης θα έχει διαπιστώσει ότι για κάποιους λόγους ο διάλογος στην περιοχή για τέτοια θέματα διεξάγεται με τους όρους που περιγράφει.  Συνοδευτικά, ακόμη, ο κ. Λιβάνης συνδυάζει τις εικόνες με τις ανάλογες παρατηρήσεις, όπως για την γεώτρηση Τ.Κ. Βασιλόπουλου το ερώτημα «για κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ που έχουν δοθεί απευθείας ανάθεση για περιφράξεις το λέτε νοικοκύρεμα αυτό;».

Για το αντλιοστάσιο στο Τ.Κ. Καραϊσκάκη ρωτά «για ποιο νοικοκύρεμα μιλάτε;» και για την γεώτρηση Τ.Κ. Βλυζιανών παρατηρεί «ιδού το νοικοκύρεμα!». Επίσης για την δεξαμενή στο Μέγα Πηγάδι ότι δεν υπάρχει καμία χλωρίωση στο νερό, ενώ διερωτάται αν γνωρίζει η κ.Διβάρη πως το νερό αυτό προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση από την συγκεκριμένη πηγή! Αναφέρει ακόμη το αντλιόστασιο στον Άγιο Ταξιάρχη Αρχοντοχωρίου και την γεώτρηση Παλιόβαρκας που έχει προαναφερθεί και προκαλεί ανησυχία και σε μη δημότες Ξηρομέρου…

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα Συνείδηση

Γιώργος Παπαναστασίου για τη νίκη του Φώτη Ζησιμόπουλου: Μυθικός Φώτης Ζησιμόπουλος!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ