ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΞύπνησαν άσχημες μνήμες στο Μεσολόγγι

Ξύπνησαν άσχημες μνήμες στο Μεσολόγγι

Ξύπνησαν άσχημες μνήμες στο Μεσολόγγι

Για το σύστημα Υγείας στην μετά Covid εποχή μίλησε ο πρωθυπουργός. Από το βήμα συνεδρίου σχετικού με την Υγεία ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε στοίχημα την αναμόρφωση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Και σε αυτό δεν θα διαφωνήσει κανείς, γιατί δυστυχώς και πριν, αλλά μέσα στην πανδημία οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ως επί το πλείστον δεν κατάφεραν να παίξουν το ρόλο τους και να ανακουφίσουν τα νοσοκομεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι και το εμβολιαστικό πρόγραμμα έπεσε και αυτό στις πλάτες των Νοσοκομείων. Όμως η αναφορά του Κ. Μητσοτάκη στο εξορθολογισμό του νοσοκομειακού χάρτη της χώρας προβλημάτισε πολλούς υγειονομικούς, αλλά και αρκετούς παράγοντες στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά έκανε λόγο για clusters νοσοκομείων που θα συνεργάζονται με μεγαλύτερα νοσοκομεία και τόνισε: «Χρειαζόμαστε έναν νέο χάρτη στην περίθαλψη, να ξέρουμε τις δυνατότητες κάθε νοσοκομείου. Είναι αδιανόητο να έχουμε δύο νοσοκομεία σε μικρή απόσταση και να αποδεικνύεται ότι και τα δύο είναι προβληματικά».

«Αυτό μυρίζει αναδιοργάνωση του υγειονομικού χάρτη με καταργήσεις, συγχωνεύσεις κοντινών νοσοκομείων. Πολλά εξ αυτών ήδη έχουν απολέσει τη νομική υπόσταση και χρησιμοποιούνται ως δεξαμενή μετακινήσεων προσωπικού» σχολιάσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και προειδοποίησε ότι «αν πειράξουν  νοσοκομεία θα βρουν απέναντι τους όχι μόνο εμάς αλλά και τις  τοπικές κοινωνίες».

Η αναφορά του Πρωθυπουργού σε αρκετούς στο Μεσολόγγι θύμισε τα σενάρια λουκέτου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου κατά τα πρώτα μνημονιακά χρόνια. Και η αναφορά του σε νοσοκομεία με μικρή απόσταση μεταξύ τους αποδελτιώθηκε πως πιθανότατα θα αφορά και την Αιτωλοακαρνανία, τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου δηλαδή.

Βεβαίως η τοποθέτηση του πρωθυπουργού είχε έναν θεωρητικό χαρακτήρα, εξάλλου η μετά covid  εποχή δεν έχει έρθει ακόμη….

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας: Συγχαίρει το Δήμο Αγρινίου – “Χρόνια διεκδίκηση το Επιχειρηματικό Πάρκο”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr