ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΧωρίς μεγάλα φέσια από τις εταιρίες ενέργειας το Αγρίνιο

Χωρίς μεγάλα φέσια από τις εταιρίες ενέργειας το Αγρίνιο

Χωρίς μεγάλα φέσια από τις εταιρίες ενέργειας το Αγρίνιο

Χωρίς μεγάλα φέσια από τις εταιρίες ενέργειας το Αγρίνιο. Το θέμα με τα παρακρατούμενα ποσά από τις εταιρίες ενέργειας προς τους δήμους (ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια συνολικά και σε πολλές χιλιάδες ευρώ ακόμη και για μικρούς Δήμους) επανήλθε πρόσφατα στην Βουλή.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το εισήγαγαν ως ερώτηση, με εισηγητή τον βουλευτή Κεγκέρογλου, κάνοντας λόγο για καθυστέρηση πολύμηνη και δήμους που καταφεύγουν στη δικαστική οδό, καταθέτοντας ένδικα μέσα για να λάβουν επιτέλους τα χρήματα που προ πολλού πλήρωσαν οι δημότες τους.

Στην καταγγελία μάλιστα αναφέρονται και συγκεκριμένες μεγάλες εταιρίες, με μία εξ αυτών να είναι πασίγνωστη και μια άλλη (που έχει μεγάλο μερίδιο στην Βόρεια Ελλάδα) να έχει φεσώσει τους πιο πολλούς δήμους της Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, τώρα, με πολλές άλλες περιοχές, το Αγρίνιο δεν αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με αυτό το θέμα, καθώς μόνο μια εταιρία ενέργειας έχει χρειαστεί να “κυνηγήσει”.

Πήγε στα δικαστήρια την εταιρία και άμεσα της έγινε σύσταση, οπότε σχεδόν άμεσα συμμορφώθηκε και άρχισε να καταβάλλει σταδιακά μέρος των οφειλών, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν υπάρχουν ποσά που είναι να αποδοθούν. Σε γενικές γραμμές όμως το Αγρίνιο φαίνεται να μην δέχεται φέσια από κακοπληρωτές της ενέργειας, όπως άλλοι δήμοι.
Τα οφειλόμενα ποσά αφορούν πληρωθέντα δημοτικά τέλη που φέρουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, άρα συνδέονται με την ομαλή λειτουργία και παροχή ανταποδοτικών δημοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες, αλλά και δημοτικούς φόρους που πρέπει να καταβάλλονται άμεσα με την επιφύλαξη λήξης προθεσμιών οφειλών των Δήμων στους αντίστοιχους παρόχους.

Εφημερίδα Συνείδηση

Στον αγώνα και κατά του σεξισμού ο Παναιτωλικός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ