ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΧιονόνερο και χαμηλές θερμοκρασίες τα Χριστούγεννα στη Δυτική Ελλάδα

Χιονόνερο και χαμηλές θερμοκρασίες τα Χριστούγεννα στη Δυτική Ελλάδα

Χιονόνερο και χαμηλές θερμοκρασίες τα Χριστούγεννα στη Δυτική Ελλάδα

Με βροχή, χιονόνερο και χαμηλές θερμοκρασίες θα περάσει το τριήμερο πριν από τα Χριστούγεννα. Από την παραμονή το βράδυ ο καιρός αρχίζει να βελτιώνεται και η θερμοκρασία να ανεβαίνει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη της ΕΜΥ από την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου τη μέρα των Χριστουγέννων.

Παρασκευή 22-12-2017

Καιρός: Στη βόρεια χωρά, τη Θεσσαλία, την ήπειρο, τη δυτική στέρεα και το Ιόνιο γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χωρά νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες πιθανόν ισχυρές θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νοτιά Πελοπόννησο, την Κρήτη και πιθανόν στις Κυκλάδες ενώ στα ορεινά θα χιονίσει.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο κεντρικό και νότιο αιγαίο 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια την ήμερα, άλλα την νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια θα σημειωθεί παγετός.

Σάββατο 23-12-2017

Καιρός: Στα ανατολικά και νοτιά νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής και βόρειας Πελοποννήσου, της Κρήτης και πιθανόν το πρωί στα ορεινά της Ευβοίας.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις που προς το βράδυ σταδιακά από τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά της ηπείρου, της δυτικής-κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και πιθανόν σε πιο πεδινές περιοχές. Τη νύχτα προς την Κυριακή τα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά ενώ στο Αιγαίο θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο κεντρικό και νότιο αιγαίο 6 με Θ μποφόρ ενώ το πρωί πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ίδια περίπου ένταση. Τη νύχτα στα δυτικά και βόρεια οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή. σε σημαντική πτώση όμως το βράδυ και από τα βορειοδυτικά.

Κυριακή 24-12-2017

Καιρός: Στα δυτικά και βόρεια το πρωί πιθανόν να σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι με γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χωρά βροχές στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές και χιονόνερο η χιόνι στις υπόλοιπες, ενώ στο αιγαίο και την Κρήτη θα σημειωθούν και καταιγίδες.

Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και αργά τη νύχτα θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με Θ και στο αιγαίο πιθανόν 9 μποφόρ άλλα σταδιακά πρώτα στα δυτικά και βόρεια και μέχρι τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χωρά.

Δευτέρα-Χριστούγεννα 25-12-2017

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά το πρωί 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε άνοδο κυρίως στο ιόνιο και τα ηπειρωτικά την ήμερα με παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωί κυρίως στα βόρεια.

Μάζουρεκ: «Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr