ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΞηρόμερο: Πώς άλλαξαν χέρια…50.000 ευρώ – “Ζωάρα” μέσα στις γιορτές για εργάτη!

Ξηρόμερο: Πώς άλλαξαν χέρια…50.000 ευρώ – “Ζωάρα” μέσα στις γιορτές για εργάτη!

Ξηρόμερο: Πώς άλλαξαν χέρια…50.000 ευρώ – “Ζωάρα” μέσα στις γιορτές για εργάτη!

Μια απίθανη υπόθεση στο Ξηρόμερο με 50.000 ευρώ να καταλήγουν…ουρανοκατέβατα  στα χέρια εργάτη ο οποίος σπατάλησε αρκετά εξ αυτών, περιγράφεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Πελοπόννησος”. 

Τέτοια… υπεξαίρεση χρημάτων δεν έχει γίνει στον αιώνα τον άπαντα, γράφει με γλαφυρό τρόπο ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναστασόπουλος και εξηγεί τι εννοεί:

Μετά από ένα ντόμινο αλυσιδωτών συμπτώσεων ένας εργάτης σε στάνη, στο χωριό Καραϊσκάκη της Αιτωλοακαρνανίας, βρέθηκε με 50.000 ευρώ και μέσα στις γιορτές πρόλαβε να σπαταλήσει για ατομική διασκέδαση και σε κεράσματα το ποσό των 14.000 ευρώ!

Ας πάρουμε την πρωτόγνωρη ιστορία από την αρχή. Στο χωριό δύο αδελφοί διατηρούν μίνι μάρκετ και σ’ ένα πλαστικό δοχείο ο ένας, χωρίς να γνωρίζει ο άλλος, είχε τοποθετήσει 50.000 ευρώ για φύλαξη. Μεταξύ 22 και 24 Δεκεμβρίου, στη βάρδια του αδελφού που είχε άγνοια, πουλήθηκε το πλαστικό δοχείο, με τις 50.000 ευρώ σε έναν βοσκό!

Ο τελευταίος μόλις έφτασε στο σπίτι του έδωσε το δοχείο στον εργάτη του, με την εντολή να το μεταφέρει στη στάνη. Πράγματι έτσι συνέβη κι εκεί ο εργάτης διαπίστωσε ότι το δοχείο περιείχε 50.000 ευρώ. Μακάρισε, λοιπόν, την τύχη του και άρχισε να ξοδεύει. Το έριξε στην κραιπάλη και κερνούσε όλο το χωριό μέχρι προχθές. Συνολικά πρόλαβε και σπατάλησε 14.000 ευρώ!

Στο μεταξύ, ήρθε η στιγμή που ο ένας αδερφός διαπίστωσε ότι έλειπε το πλαστικό δοχείο με τις οικονομίες του και ρωτώντας τον αδερφό του πληροφορήθηκε ότι είχε πουληθεί!

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ευτυχώς το μίνι μάρκετ διέθετε κάμερες ασφαλείας, οπότε διαπιστώθηκε ότι το δοχείο είχε πουληθεί στον βοσκό, ο οποίος παρέπεμψε τους αστυνομικούς στον εργάτη. Κάτι σαν «ανοίγω τη μεγάλη τσάντα, βγάζω το μικρό τσαντάκι, κλείνω τη μεγάλη τσάντα, ανοίγω το μικρό τσαντάκι…».

Τελικά, το ποσό των 36.000 ευρώ επεστράφη στον δικαιούχο, ενώ για τα υπόλοιπα είναι άγνωστο πώς θα διευθετηθεί η διαφορά…

Πάντως, η Finos Film του παλιού, καλού κινηματογράφου, θα ζήλευε ένα τέτοιο σενάριο!

*Φωτογραφία αρχείου

Πάτρα: Σε μεταμόσχευση νεφρού υποβλήθηκε με επιτυχία 40χρονος – Δότης 54χρονος που υπέστη εγκεφαλική βλάβη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr