ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΞηρομεροΞηρόμερο: Έκλεισε ο δρόμος προς τα Βλυζιανά λόγω καθίζησης του οδοστρώματος – Πρόταση για εκκένωση του χωριού

Ξηρόμερο: Έκλεισε ο δρόμος προς τα Βλυζιανά λόγω καθίζησης του οδοστρώματος – Πρόταση για εκκένωση του χωριού

Ξηρόμερο: Έκλεισε ο δρόμος προς τα Βλυζιανά λόγω καθίζησης του οδοστρώματος – Πρόταση για εκκένωση του χωριού

Έκλεισε ο δρόμος προς τα Βλυζιανά καθώς υπέστη καθίζηση το οδόστρωμα ενώ έγινε πρόταση και για εκκένωση του χωριού

Η ενημέρωση του Δήμου Ξηρομέρου:

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι έκλεισε λόγω καθίζησης του οδοστρώματος ο δρόμος προς τα Βλυζιανά, ερχόμενοι από Βασιλόπουλο και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση του, γιατί έχει φύγει όλος και είναι πολύ επικίνδυνος.

Αναμένεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κλιμάκιο για καταρχήν εκτίμηση της κατάστασης και δρομολόγησης των κατάλληλων εργασιών και παρεμβάσεων αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου.

Πρόταση για εκκένωση του χωριού

Σε σχέση με το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε με το δρόμο προς την Κοινότητα Βλυζιανών και την μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί από το γεωλογικό φαινόμενο της καθίζησης του εδάφους, αποτέλεσμα της συνεχούς και μεγάλης βροχόπτωσης, υπήρξε και υπάρχει συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, με τον Πρόεδρο Βλυζιανών κ. Δημήτρη Ζαρκαδούλα.

Υπάρχει πρόταση για εκκένωση του χωριού και ο Δήμος Ξηρομέρου να συνδράμει σε στέγη, κυρίως για τις ευάλωτες ομάδες και μαθητές.

Άμεσα αυτή την στιγμή, οι Αντιδήμαρχοι, το προσωπικό του Δήμου Ξηρομέρου, μηχανήματα του Δήμου αλλά και μισθωμένα μηχανήματα, προσπαθούν να δώσουν έστω προσωρινή πρόσβαση στη Κοινότητα. Άμεση είναι επίσης και η ανταπόκριση της Περιφέρεις Δυτικής Ελλάδας, όπου μηχανικός της τεχνικής υπηρεσίας πραγματοποίησε αυτοψία στη περιοχή.

Στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στους κατοίκους των δοκιμαζόμενων Βλυζιανών.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Τρίκορφο Ναυπακτίας: Τρομάζει ο Εύηνος που κατάπιε αγροτικές εκτάσεις (video)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr