ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΝαυπακτοςΗ ξηρασία κάνει τα χόρτα “κουκουνάρες” – Δείτε το απίστευτο “άνοιγμα” της πυρκαγιάς στη φωτιά της Γαβρολίμνης

Η ξηρασία κάνει τα χόρτα “κουκουνάρες” – Δείτε το απίστευτο “άνοιγμα” της πυρκαγιάς στη φωτιά της Γαβρολίμνης

Η ξηρασία κάνει τα χόρτα “κουκουνάρες” – Δείτε το απίστευτο “άνοιγμα” της πυρκαγιάς στη φωτιά της Γαβρολίμνης

Το συγκεκριμένο βίντεο το αναρτούμε για να δείξουμε με στοιχεία πόση προσοχή χρειάζεται από όλους μας για να αποφύγουμε μια καταστροφική πυρκαγιά. Προφανώς θα ξεκινήσουμε από τον καθαρισμό των αγροτεμαχίων από ξερόχορτα που όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί λειτούργησαν σαν κουκουνάρες. Οι κουκουνάρες σε ένα πευκόδασος είναι γνωστό είναι αυτές που με την θερμοκρασία εκτοξεύονται και δημιουργούν πολλαπλές εστίες πολλά μέτρα μακριά.

Στην πυρκαγιά της Γαβρολίμνης αν η Ελληνοαμερικανική εθελοντική ομάδα έρευνας και διάσωσης με το κλιμάκιο που διαθέτει στην Χάλκεια καθυστερήσουμε μαζί με τους ανθρώπους του Δήμου και τους εθελοντές ίσως τα πράγματα θα ήταν πολύ δυσκολότερα και σήμερα μπορεί να μιλούσαμε για ακόμη μια μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά γιατί στο σημείο που ξέσπασε βρισκόταν πολύ κοντά ο οικισμός Τζαχρηστέικα. Τελικά όλα πήγαν καλά και η φωτιά έσβησε απόλυτος συντονισμός Δήμου Ναυπακτίας , εθελοντών και πυροσβεστικής.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε στο βίντεο είναι πως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το μέτωπο

άνοιξε και από ένα έγινα τρία.

Δείτε το βίντεο με τα ξερόχορτα να γίνονται “κουκουνάρες”

NAFPAKTIANEWS.GR

Ναύπακτος: Παρ’ ολίγον πνιγμός στην Ψανή γυναίκα ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς αισθήσεις

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ