ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΞυλοδαρμός 14χρονου από 15χρονο στο Αγρίνιο

Ξυλοδαρμός 14χρονου από 15χρονο στο Αγρίνιο

Είχαν προσωπικές διαφορές μεταξύ τους

Ξυλοδαρμός 14χρονου από 15χρονο στο Αγρίνιο

Είχαν προσωπικές διαφορές μεταξύ τους


Ένα συμβάν με πρωταγωνιστές ανήλικους, που ενεπλάκησαν σε καυγά το Σάββατο, απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές στο Αγρίνιο. Όλα συνέβησαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από επίθεση που δέχτηκε 14χρονος από 15χρονο και την παρέα του. Όπως αναφέρθηκε, ο ξυλοδαρμός δεν αφορούσε εκφοβισμό αλλά οφείλεται στο γεγονός πως υπήρχαν διαφορές μεταξύ των ανηλίκων, με αποτέλεσμα ο 15χρονος να καλέσει την παρέα του και να επιτεθεί στον 14χρονο προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του 15χρονου, που αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του πατέρα του, για παραμέληση ανηλίκου, καθώς και σε άλλα δύο άτομα τα οποία συμμετείχαν στο επεισόδιο.

Ένας άλλος λόγος μεταξύ καυγάδων εφήβων αποτελεί και το φαινόμενο του εκφοβισμού στα σχολεία το οποίο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ), ως σχολικός εκφοβισμός ορίζεται η εσκεμμένη και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την πρόκληση σωματικού ή και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Άλκης Αποστολόπουλος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr