ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΗ χήρα του Μεσολογγίτη Σπύρου Μουστακλή μιλά στους Ευέλπιδες για τον αξιωματικό – σύμβολο και το Πολυτεχνείο

Η χήρα του Μεσολογγίτη Σπύρου Μουστακλή μιλά στους Ευέλπιδες για τον αξιωματικό – σύμβολο και το Πολυτεχνείο

Η χήρα του Μεσολογγίτη Σπύρου Μουστακλή μιλά στους Ευέλπιδες για τον αξιωματικό – σύμβολο και το Πολυτεχνείο

Η Χριστίνα Μουστακλή αφηγήθηκε πως η εξέγερση στο Πολυτεχνείο επανέφερε την ομιλία του άνδρα της, που την είχε χάσει από τα φριχτά βασανιστήρια που είχε υποστεί. Το αμφιθέατρο της

Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων ήταν κατάμεστο από σπουδαστές, για την εκδήλωση με αφορμή την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Όπως γράφει το Militaire.gr.

Η εκδήλωση πλησίαζε στο τέλος της όταν με παρέμβαση του Στρατηγού Δημήτρη Αλευρομάγειρου, στο βήμα ανέβηκε μια κυρία. Ήταν η χήρα του ηρωϊκού Αντιστράτηγου Σπύρου Μουστακλή.

Αξιωματικός σύμβολο για την αντίσταση κατά της χούντας. Βασανίστηκε άγρια και η υγεία του κλονίστηκε ανεπανόρθωτα.

Η κυρία Χριστίνα Μουστακλή, αφηγήθηκε πως ο Σπύρος Μουστακλής έζησε την εξέγερση του Πολυτεχνείου από το κρεβάτι μιας κλινικής και πως το νέο της μαζικής αντίστασης τον επανέφερε την ομιλία του ,που την είχε χάσει από τα άγρια χτυπήματα που είχε δεχτεί από τους βασανιστές του.

Μια αφήγηση συγκλονιστική κι ένα μάθημα πολύ χρήσιμο για τους αυριανούς ηγέτες του στρατεύματος.

Η κυρία Μουστακλή έκλεισε τη σύντομη ομιλία της λέγοντας: “Κάθε χρόνο ο Σπύρος Μουστακλής καταθέτει ο ίδιος το στεφάνι του στο Πολυτεχνείο. Καμαρώνουμε τους Ευέλπιδες μας και μπορούμε να ελπίζουμε”!

militaire.gr

Ναύπακτος: «Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, ένας καταπληκτικός πατέρας» (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ