ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΞέρει περισσότερη μπάλα κάποιος από τον Αναστασίου;

Ξέρει περισσότερη μπάλα κάποιος από τον Αναστασίου;

Ξέρει περισσότερη μπάλα κάποιος από τον Αναστασίου;

Ξέρει περισσότερη μπάλα κάποιος από τον Αναστασίου;

Για πρώτη φορά στα τοπικά αθλητικά πράγματα υπάρχει μια πολύ ευτυχής συγκυρία: όλοι οι νέοι αθλητικογράφοι του Αγρινίου είναι με τον Παναιτωλικό!

Και να μην ήταν πάντα μόνο με τον Παναιτωλικό, πλέον έχουν εγκαταλείψει τις λεγόμενες «μεγάλες ομάδες» κι έχουν επικεντρωθεί στην ομάδα της πόλης. «Support your local team» που λέει και το σύνθημα.

Ναι, μπορεί να ακούγεται οξύμωρο αλλά, να μην κοροϊδεύομαστε, οι παλιότεροι του χώρου ήταν και είναι και με άλλη ομάδα, την πρώτη τους με άλλα λόγια.

Πλην εξαιρέσεων που και κάποιοι παλιοί άφησαν στην ησυχία τους τις ομάδες άλλων πόλεων και κοινωνιών.

Το φαινόμενο παρατηρείται και στους φιλάθλους. Υπάρχει μια γενιά από νέα παιδιά, αυτά που μεγάλωσαν με τον Παναιτωλικό μόνιμα στην πρώτη εθνική, τα οποία είναι μόνο Παναιτωλικοί.

Σ εαυτό το περιβάλλον, λοιπόν, είναι εύκολο να προσδιοριστεί το καλό της ομάδας και να αναζητηθεί αυτός που θα φροντίσει γι’ αυτό.

Κι αυτός είναι ο Γιάννης Αναστασίου, ο προπονητής για τον οποίο έχει γίνει γνωστό ότι θα αποφασίζει για όλα, κάθε κίνηση της ομάδας που έχει σχέση με την μπάλα, μεταγραφική ή αγωνιστική.

Οπότε, καλό θα ήταν να πέσουν λίγο οι τόνοι. Μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα με μια πολύ επικίνδυνη ομάδα όπως η Τρίπολη, που επίσης είχε μέχρι εκείνο το ματς αρνητικά αποτελέσματα, γράφτηκαν πάρα πολλά που σχεδόν διέγραψαν την καλή ποδοσφαιρική χρονιά που έφερε και την ανανέωση με τον Αναστασίου. Και γιατί;

Γιατί χτυπήθηκε ένα κόρνερ με καθυστέρηση αντί να έρθει κι ο τερματοφύλακας να βάλουμε την γκολάρα, λες και θα παίρναμε την πρόκριση στο κύπελλο! Ή γιατί έγιναν αλλαγές για να κρατηθεί το αποτέλεσμα.

Μα, το είπε ο ίδιος ο Αναστασίου: «θέλαμε να χτίσουμε χαρακτήρα, να μην χάσουμε το ματς», να σημειωθεί, από ομάδα που έφυγε τρεις φορές στο πρώτο μέρος πολύ εύκολα σε αντεπίθεση μετά από κόρνερ.

Για να τελειώνουμε, ας μην ανοίξει πάλι κύκλος εσωστρέφειας. Κι ας μην επιτραπεί σε όσους μονίμως μισούν οτιδήποτε ξεφεύγει από τον μέσο όρο στο Αγρίνιο να κάνουν τον συνειρμό ότι ένα αποτέλεσμα που όντως μπορεί να βόλεψε στο τέλος και τις δύο ομάδες ήρθε λόγω… σκοτεινών διεργασιών.

Α, και κάτι άλλο: μπορεί η Μπαρτσελόνα στην ακαδημία της να μαθαίνει τα παιδιά να μην κάνουν ποτέ καθυστέρηση. Οι υπόλοιπες ομάδες στον κόσμο, όμως, αυτό το έχουν μέσα στο πρόγραμμα, σωστά;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κάποιο λάθος κάνουν με τον Ιωσήφ Ρωγών οι «Αγρινιομάχοι» του Μεσολογγίου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr