ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΞένοι δήμαρχοι (πρώην και νυν) σε ξένες πόλεις…

Ξένοι δήμαρχοι (πρώην και νυν) σε ξένες πόλεις…

Ξένοι δήμαρχοι (πρώην και νυν) σε ξένες πόλεις…

Ξένοι δήμαρχοι (πρώην και νυν) σε ξένες πόλεις…

Τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου κάλεσε να “αλλάξει ρότα” με δημόσια παρέμβασή του ο πρώην δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης. Εν ολίγοις, να μην εγείρει θέματα “πρωτείων” μεταξύ Αγρινίου και Μεσολογγίου και να μην ασχολείται με ποταπά ζητήματα όπως ο διχασμός Μητρόπολης.

Ο Παναγιώτης Κατσούλης, εκτός από δήμαρχος Μεσολογγίου κι εκπαιδευτικός, έχει υπάρξει μια προσωπικότητα πολυσχιδής και υπερδραστήρια. Έχει κάνει απεργία πείνας το 2013 γιατί θεώρησε ότι το σχέδιο Αθηνά τότε θα έκλεινε το ΤΕΙ Μεσολογγίου. Είχε φτάσει μέχρι το νοσοκομείο- μαζί με μια ακόμη απεργό-, μετά από 11 μέρες πείνας προφανώς αληθινής, όχι σαν κάτι απεργίες πείνας που κρατάνε… 89 ή 112 μέρες. Είναι εκπαιδευτικός, πάνω από όλα.

Με μια αναζήτηση στο ίντερνετ μπορείς να βρεις ότι έχει κερδίσει… αυτοκίνητο σε λαχειοφόρο του Ομήρου Νεοχωρίου (!), έχει μπλέξει σε δικαστικές περιπέτειες με συνδημότες του, είναι συγγραφέας, έχει επιταχθεί από την κυβέρνηση κάποτε, του έχουν συμβεί κι έχει κάνει τα πάντα όλα που θα έλεγε κι ο Αλέφαντος!

Η μόνη του δημόσια παρέμβαση που μας προβλημάτισε, παρεμπιπτόντως, ήταν ένα κάλεσμά του προ μηνών να αποκτήσει και η Ελλάδα τα δικά της “Κίτρινα Γιλέκα“! Τόσο έμπειρος και μάλιστα κεντροαριστερός στις απόψεις, έπρεπε να ξέρει ότι αυτή η ομάδα ανθρώπων είναι δεξαμενή λαϊκιστών ψηφοφόρων, κυρίως της Λεπέν αλλά και δήθεν αριστερών μηδενιστών που λατρεύουν τις δικτατορίες.

Τούτων δοθέντων, έχει την εμπειρία- καθώς γνωρίζει και τον δήμαρχο Αγρινίου 20 χρόνια, όπως αναφέρει- να αντιληφθεί ότι το ζήτημα δεν είναι τόσο η ίδια η Μητρόπολη αλλά το γεγονός ότι οι δύο πόλεις έχουν αποξενωθεί. Ότι ο ίδιος ως πρώην δήμαρχος και ο Γ. Παπαναστασίου ως νυν είναι ξένοι σε δυο πόλεις που η μία τραβολογάει την άλλη προς λύσεις που δεν τις περιλαμβάνουν και τις δύο.

Γι’ αυτό το θέμα της Μητρόπολης δεν είναι τόσο αμελητέο. Είναι ιδέα. Όπως η Ιερουσαλήμ όταν την πολιορκούσε ο Σαλαντίν. Είχαν ρωτήσει τον μεγάλο Κούρδο που ένωσε τους Άραβες τι ήταν για εκείνον η Ιερουσαλήμ. Και είχε απαντήσει ο Σαλαντίν: “Τίποτε! Και τα πάντα!”…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αλληλοκατηγορίες Φαρμάκη – Κατσιφάρα για το Πανεπιστήμιο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ