ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΞεμένουν από φοιτητές τα Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας

Ξεμένουν από φοιτητές τα Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας

Ξεμένουν από φοιτητές τα Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας

Τη «σφαγή» 40.229 υποψηφίων έδειξαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ , τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις και για την Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή ανήλθε σε 103.468, εκ των οποίων 84.946 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 18.522 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ. Από τους φετινούς υποψήφιους έμειναν εκτός  29.659, αν δεν συμπεριλάβουμε δηλαδή αυτούς που διεκδίκησαν μια θέση με το λεγόμενο 10%. Οι κενές θέσεις στα ΑΕΙ υπολογίζονται περίπου στις 14.176.

Οι φετινές αλλαγές και η ελάχιστη βάση εισαγωγής φάνηκε ότι επηρέασε  πάρα πολύ και τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας, όπου οι κενές θέσεις αγγίζουν ποσοστό της τάξης του 75%.

Συγκεκριμένα στα πέντε Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας, τρία στο Αγρίνιο και δύο στο Μεσολόγγι, υπάρχουν 979 θέσεις, οι επιτυχόντες όμως βάσει των στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, ανέρχονται σε 241 υπολογίζοντας τους επιτυχόντες από τα ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, αλλά και το 10%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όλα τα Τμήματα της Γεωπονικής Σχολής έχουν τεράστιες απώλειες σε φοιτητές με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών στο Μεσολόγγι, που καταγράφει μονοψήφιο αριθμό εισακτέων.

Δημήτρης Παπαδάκης

ΟΝΝΕΔ: Να ενταχθεί το Νεώριο Αρχαίων Οινιαδών στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr