ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΠότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα voucher του κοινωνικού τουρισμού

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα voucher του κοινωνικού τουρισμού

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα voucher του κοινωνικού τουρισμού

Από τα μέσα Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ. Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μπουν στην ειδική πλατφόρμα του οργανισμού προκειμένου να δουν αν είναι δικαιούχοι για τα voucher.

Το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού θα είναι σε ισχύ από την 1η Αυγούστου 2021 έως την 31η Ιουλίου 2022. Παράλληλα οι περίπου 300.000 δικαιούχοι του περσινού προγράμματος που δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα, έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν τις επιταγές τους μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιδότηση έως και 100% σχετικά με τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αφορά 1 έως 6 διανυκτερεύσεις ή 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις στις περιοχές σε Λέρο, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου.

Όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της κυβέρνησης για την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού, «μπαίνει σε εφαρμογή νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ που καλύπτει 300.000 επιταγές», ενώ, παράλληλα, εφαρμόζεται και το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΠΕΚΑ που αφορά 50.000 δικαιούχους.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι:
Δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι όσοι, κατά το προηγούμενο έτος, πληρούσαν κάποιες από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ Οργανισμού Εργατικής Εστίας).
    Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών.
  • Συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας)
  • Ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.
  • Σημειώνεται πως δεν θα πρέπει να έχουν λάβει voucher για τον Κοινωνικό Τουρισμό κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα, ενώ από τη συγκεκριμένη οδηγία εξαιρούνται τα ΑμεΑ.

Παραδείγματα:
Μία εβδομάδα τον Αύγουστο σε νησί για τετραμελή οικογένεια για 6 νύχτες σε ξενοδοχείο τριών αστέρων με πρωινή, έχει επιδότηση 720 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Σ’ αυτή την περίπτωση η συμμετοχή των δικαιούχων είναι 96 ευρώ. Για ακτοπλοϊκά εισιτήρια με επιστροφή η επιδότηση του ΟΑΕΔ ανέρχεται σε 55 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό θα αφορά και η συμμετοχή του δικαιούχου. Η συνολική επιδότηση του ΟΑΕΔ ανέρχεται δηλαδή σε 775 ευρώ δηλαδή καλύπτει το 84% του κόστους και 151 ευρώ δηλαδή το 16% του κόστους, θα κληθεί να πληρώσει ο δικαιούχος.

Πηγή: reader.gr

Δείτε επίσης: Κοντοζαμάνης: Παρελθόν από τη Δευτέρα ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου – Ειδικό κλιμάκιο στη μονάδα (video)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr