ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΞηρομεροΞεκίνησε η μεταφορά του Κέντρου Υγείας Μύτικα στο νέο κτίριο (εικόνες)

Ξεκίνησε η μεταφορά του Κέντρου Υγείας Μύτικα στο νέο κτίριο (εικόνες)

Ξεκίνησε η μεταφορά του Κέντρου Υγείας Μύτικα στο νέο κτίριο (εικόνες)

Ξεκίνησε σήμερα η σταδιακή μεταφορά του Κ.Υ. Μύτικα στο νέο κτίριο, η οποία θα ολοκληρωθεί περί τις 15 Ιουνίου.

Ξεκίνησε η μεταφορά του Κέντρου Υγείας Μύτικα στο νέο κτίριο (εικόνες) Το έργο ξεκίνησε να υλοποιείται το 2011 και τον Ιούλιο του 2011 σας ενημερώσαμε για την πρώτη διακοπή εργασιών σε αυτό.

Επί 12 χρόνια παρακολουθούσαμε την εξέλιξη αυτού του πολύπαθου έργου και σας ενημερώναμε.

Ένα έργο πραγματικά πολύπαθο, ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, όπου προσωπικά δεν διστάσαμε όλα αυτά τα χρόνια να αναδείξουμε τις ευθύνες για αυτή την μεγάλη καθυστέρηση υλοποίησης.

Σύντομο ιστορικό του έργου:

Ξεκίνησε η μεταφορά του Κέντρου Υγείας Μύτικα στο νέο κτίριο (εικόνες) Ένα πολύπαθο έργο που το 2009 εντάχθηκε στο Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Υγείας, επί υπουργίας κ. Μάριου Σαλμά, δημοπρατήθηκε τον Απρίλιο του 2010, με προϋπολογισμό 1.198.117,34 ευρώ και ο ανάδοχος του έργου το ανέλαβε με έκπτωση 48,05%. Υπογράφτηκε η σύμβαση τον Μάιο του 2010 και αρχές του 2011 ξεκίνησε η κατασκευή του.

Το έργο αυτό αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες μιας και η ανάδοχος δεν πληρωνόταν ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών, με αποτέλεσμα να έχουμε διαδοχικές διακοπές εργασιών εκ μέρους της, για να εξασφαλίσει τα χρήματα που δικαιούνται

Μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα, με συνεχείς διακοπές εργασιών και περνώντας από χίλια κύματα, η συγκεκριμένη εργολαβία ολοκληρώθηκε το 2018.

Ξεκίνησε η μεταφορά του Κέντρου Υγείας Μύτικα στο νέο κτίριο (εικόνες) Η μεγάλη παράληψη ήταν ότι ο Φορέας Υλοποίησης του έργου, που ήταν ο Δήμος Ξηρομέρου, δεν έκανε καμία ενέργεια για να απορροφήσει τα υπόλοιπα 553.117,34 ευρώ από την έκπτωση του έργου, που ήταν προς διάθεση για το Κ.Υ. Μύτικα, ώστε αυτό να ολοκληρωθεί, μιας και πολλά πράγματα δεν περιλαμβάνονταν στην μελέτη και στην εργολαβία που έτρεχε (περιβάλλον χώρος, βιολογικός καθαρισμός, κυκλοφοριακή σύνδεση, περίφραξη του οικοπέδου επιφάνειας 5.940,84 m2, ξενοδοχειακός εξοπλισμός, ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός κ.λπ).

Ξεκίνησε η μεταφορά του Κέντρου Υγείας Μύτικα στο νέο κτίριο (εικόνες) Ξεκίνησε η μεταφορά του Κέντρου Υγείας Μύτικα στο νέο κτίριο (εικόνες) Ξεκίνησε η μεταφορά του Κέντρου Υγείας Μύτικα στο νέο κτίριο (εικόνες) Ξεκίνησε η μεταφορά του Κέντρου Υγείας Μύτικα στο νέο κτίριο (εικόνες)

mytikaspress.gr

Daily CAMB 2022 από το Δήμο Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ